![]() |
Ciekawe???:idea:
|
Niestety nie mam tego modelu litka, za to mam starszy 40@48125W i jakoś nie zaobserwowałem takiego zachowania się diody. Nasuwa mi się tylko jedna myśl, że może podczas palenia audio nagrywarka nie korzysta z BP, lecz jedynie z wewnętrznego bufora i przez to głupieje. Coś jak palenie danych na Plextorze Platinum w tym nowym trybie zapisu z upakowaniem danych, gdzie również jest ograniczenie jeśli chodzi o BurnProff i prędkość x4. Może te działania LiteOn***8217;a mają w jakiś sposób podnieść jakość CD Audio?
|
Re: jakie płytki
Cytat:
|
problem pojawia sie wtedy gdy nagrywam metoda DAO przy nagrywaniu TAO i DAO96 nagrywa normalnie(dioda swieci sie na pomaranczowo/zolto)
PS testy wykonalem naplycie dysan cd-rw high speed 700mb 8-12x, nagrywalem z predkoscia 12x:chytry: |
Tez ma tego litka i tez swieci na pomaranczowo (czy zolto wedlog innych forumowiczow.. ja tam identyfikuje ten kolor jako pomaranczowy :D) przy wypalaniu audiocd.. wydaje mi sie ze ten model tak poprostu ma.. moze w ten sposob sygnalizuje ze nagrywa muzyke, nie wiem..
A czy jest jakis posiadacz tego litka na forum, ktoremu sie dioda na czerwono swieci w trakcie wypalania audio? Pozdrawiam, Anka. |
DZIAŁA!!!
Juz jest gicio! Musiałem tylko wyczyścić laser w wieży :) Poza tym to wieża czyta czarne esperanzy a nie chce srebrnych platinum (może zbyt przezroczyste?) :jupi: Pierdzielić pomarańczową diodę -niech se świeci
|
jakie płytki
a czy mógłbyś memorando napisać na jakich płytkach nagrywasz audio?
|
Cytat:
|
A czy na wszystkich nośnikach takie coś występuję, czy na wybranych (jakich?) ??? Jaką prędkością nagrywasz, jaką metodą (Disc-At-Once czy Track-At-Once) i czy zamykasz CD ???
|
poniewaz moj kolega na nagrywarce firmy NEC nagrywa audiocd ktore chodza na wszystkich wiezach bez wyjatku, a ja nagrywam na LiteOn'ie (gdzie podczas nagrywania przez prawie caly czas swieci sie zolta dioda zamiast czerwonej)audio i sa problemy przy odczycie przez niektore odtwarzacze.:buu:
|
Cytat:
|
mysle ze to nie wina wiezy tylko nagrywarki
|
Stare wieże nie radzą sobie ze wszystkimi płytami cd-r. Jeżeli oprócz płyt cd-r mają problemy z tłoczonymi to wydaje mi się, że mają zabrudzoną soczewkę lasera.
|
mam ten sam problem i te audiocd na jednej wiezy chodza a na drugiej nie???
|
To na Twoim miejscu przeciściłbym w wieży soczewkę lasera...;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:47. |