Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   teac 540e (https://forum.cdrinfo.pl/f2/teac-540e-26696/)

nimal 24.10.2003 23:01

Cytat:

pw napisa***322;(a)
Pozdrawiam ziomków TEKOWCÓW
rownierz serdeczne pozdro

uzytkownik 3letniego Teaca ^_^ ^_^ ^_^

pw 24.10.2003 21:52

No No NO NOnNNONONONONONONONO !!!!!!!!!

ŁĄDNIE

Panie "MR_SPOCK" Zakładamy normalnie pokój dla [TECA w540e] :) Normalnie umieram
Tu kolega opisuje nam fajny problemik z którym też się spotkałem. Otóż był to jeden z pierwszych syndromów spieprz**ia mi się mojej TACKI. Nie kasował mi cdrw mimo iż były nowe. Albo raz kasował a raz nie. A czasami to nie chciał kasować a w innym programie kasował a potem z Nero wykasował, a potem to znów mu się nie chciało i pokazywał że CDRW to CDR - ślicznie. Co się dzieje to nie mam pojęcia. Jestem Rozczarowany... BARDZO MOCNO !!!
Jeśli można jakąś radę zaradzić to radzę jeszcze przetestować i jak będzi się robiło jak opisałęm to w dym walić do serwisu. To się tyczy wszystkich użytkowników "TACEK w540e"

Pozdrawiam ziomków TEKOWCÓW

PW

:jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Bartez 23.10.2003 16:04

Cytat:

nimal napisa***322;(a)
Bartez - ja tak nie moge zrobic jak sie walne ^_^ nieladnie ^_^

pozdrawiam

tzn jak??:fiu:

Cytat:

pozdrawiam

ja rowniez

nimal 23.10.2003 14:14

Bartez - ja tak nie moge zrobic jak sie walne ^_^ nieladnie ^_^

pozdrawiam

^_^ ^_^ ^_^
^_^ 8) ^_^
^_^ ^_^ ^_^

Bartez 23.10.2003 13:04

ehehhe

a jednak ktos zdazyl przeczytac :cisza:

faktycznie pomylilem, ale dopiero po dodaniu skojarzylem :D

jednak byles szybszy :P

nimal 23.10.2003 12:55

Cytat:

Bartez napisa***322;(a)

CENZURA :P
To, ze czasem cos nie dziala, nie musi byc wcale wina napedu.

nie pomyliles napedow w54e z w540e ? ;p

mr_spock 22.10.2003 14:51

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Jestem dokładnie odmiennego zdania: jak są problemy to trza sobie pomagać: nawet "przykleić" topic. 8)
Nie, no spoko, przeciez po to tu jestesmy :), ale po co dublowac tematy.

esem 22.10.2003 06:47

Cytat:

mr_spock napisa***322;(a)
:) Proponuje, jak juz sprawa sie wyjasnila usunac temat, o tej nagrywarce i problemach z nia jest sporo. a z reszta, jak uwazasz
:3msie:

Jestem dokładnie odmiennego zdania: jak są problemy to trza sobie pomagać: nawet "przykleić" topic. 8)

mr_spock 21.10.2003 22:50

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Napiszcie coś więcej o tym syndromie:
Mój CD-RW w540e ma już 1,5 roku: pracuje bezbłędnie na BIOSie 1.0K: teraz nawet na nForce2.
Jest na gwarancji 24 miesięcznej, czyli za parę miesiecy powinien wystąpić u niego syndrom 2 letniego w540e. Jak się do tego przygotować??? - oto jest pytanie. 8)

:)
Na tym forum to tylko opatentowalismy syndrom rocznego w540e,2 letni syndrom jeszcze chyba nie zostal opisany na lamach forum. chyba ze mi cos umknelo, ale wadpie, bo sam jestem ofiara i sledze wszystko co jest na ten temat. Na razie to czeeeeeeekaj na pierwsze objawy:glaszcze:
;)

PS
Proponuje, jak juz sprawa sie wyjasnila usunac temat, o tej nagrywarce i problemach z nia jest sporo. a z reszta, jak uwazasz
:3msie:

esem 21.10.2003 09:00

Cytat:

anka725 napisa***322;(a)
RealDruid powiedz ile miesiecy ma twoja nagrywarka? Bo jesli okolo roku to jestes juz 12 osoba ktora znam czy to z forum czy to w realu, ktora dopadl "syndrom rocznego Teaca CD-W540E" :( Ja mialam to samo - po 3 dniach od wygasniecia rocznej gwarancji moj Teac zaczal szalec.. a to kaszanil plytki cdr, a to nie chcial czyscic cdrw.. no i jeszcze spadla predkosc poprawnego nagrania plyty z 40x do 16x.. dalam sobie spokoj i wywalilam ten zlom. Teraz jade na Lite-On LTR-52327S i sobie narazie chwale :D Pozdrawiam, Anka.

PS. Poki/Jesli masz gwarancje to szybko oddaj nagrywarke do serwisu.. w najlepszym wypadku dostaniesz calkiem nowy sprzet :)

Napiszcie coś więcej o tym syndromie:
Mój CD-RW w540e ma już 1,5 roku: pracuje bezbłędnie na BIOSie 1.0K: teraz nawet na nForce2.
Jest na gwarancji 24 miesięcznej, czyli za parę miesiecy powinien wystąpić u niego syndrom 2 letniego w540e. Jak się do tego przygotować??? - oto jest pytanie. 8)

mr_spock 21.10.2003 08:25

Cytat:

anka725 napisa***322;(a)
RealDruid powiedz ile miesiecy ma twoja nagrywarka? Bo jesli okolo roku to jestes juz 12 osoba ktora znam czy to z forum czy to w realu, ktora dopadl "syndrom rocznego Teaca CD-W540E" :( Ja mialam to samo - po 3 dniach od wygasniecia rocznej gwarancji moj Teac zaczal szalec.. a to kaszanil plytki cdr, a to nie chcial czyscic cdrw.. no i jeszcze spadla predkosc poprawnego nagrania plyty z 40x do 16x.. dalam sobie spokoj i wywalilam ten zlom. Teraz jade na Lite-On LTR-52327S i sobie narazie chwale :D Pozdrawiam, Anka.

PS. Poki/Jesli masz gwarancje to szybko oddaj nagrywarke do serwisu.. w najlepszym wypadku dostaniesz calkiem nowy sprzet :)

No anka725, optymistka z Ciebie:blee: mi sie sypnol, oddalem i d... blada http://62.21.98.27/showthread.php?s=&threadid=25753(tu jest wiekszy topic na temat tej nagrywary. Apropos wymiany: na 3 str, 4ty post od konca)

RealDruid 21.10.2003 01:47

ok wszystko juz ok, przeinstalowalem kontrolery ide (epox 8rda3+)dziwnym sposobem mialem tam nforce2 zapakowanego :blee:
Dziala
TOPIC END

RealDruid 21.10.2003 00:10

Cytat:

anka725 napisa***322;(a)

fuck rok z haczykiem malym po gwarancji. holly shit! thnx 4 info anka725

anka725 20.10.2003 23:59

RealDruid 20.10.2003 23:11

Cytat:

RoKFoR napisa***322;(a)
a nagrywa cd-r, probowales na innym nosniku cd-rw wypalic, jak zachowuje sie wypalarka na clonie, alkoholu, nero.
wszedzie to samo: bufor nagrywarki leci, potem znika calkiem i wszystko wisi. Niezaleznie czy cdrw czy cdr jest w srodku. Dochodzi do jakiegos momentu zapisu (ale plyta zostaje czysta bez grama sciezek)i dalej juz nic tylko diody migaja. po minucie jak sam tego nie przerwe wczesniej blad (ale tylko typu "nie udalo sie kopiowanie...." i koniec.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:14.