Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Rachunek w excelu (https://forum.cdrinfo.pl/f5/rachunek-excelu-26697/)

Patrix 23.10.2003 21:02

nie wiem czy to problem servera, ja sciagnalem bezproblemowo ?! :blee:

Maciek 22.10.2003 15:34

Ilość załączników: 1
I znowu zapomniałem o załączniku???

Maciek 22.10.2003 15:16

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
Jest jeszcze taki mały problemik. Otóż w takim druczku jedna kratka jest przeznaczona na jedną literę. U mnie taka jedna kratka to jedna komórka. Aby napisać jakiś dłuższy wyraz, muszę każdą literkę umieszczać w oddzielnej komórce. Chciałbym to jakoś zmienić, żeby można było normalnie wpisywać dane. Dodam, że każda kratka ma obramowanie, więc scalenie ich spowodowałoby powstanie jednego długiego pola tekstowego, a nie tak to sobie wyobrażałem. Myślałem nad tym, żeby jednak scalić wszystkie komorki, obramowanie dać w tło i ustawić jakąś czcionkę o stałej szerokości równej szerokości kratki. Help :o
Mój przykład dotyczy co prawda tylko kwoty, ale jeżeli trochę się pogimnastykujesz to możesz zastosować go do wszystkiego.

Powodzenia

Sorty 22.10.2003 14:09

Cos chyba nie jest tak z tym archiwum....

ZiP 21.10.2003 19:33

Ilość załączników: 1
Cytat:

Sorty napisa***322;(a)
Z twojego opisu nie bardzo wiem o co chodzi. Wyslij mi arkusz na sorty@tlen.pl z możliwie jak najjasniejszym opisem i cos poradzimy.
Zamieszczam tutaj w załączniku - większa szansa, że ktoś będzie znał odpowiedź :cool:
A jeśli chodzi o dokładny opis??? Napisałem najdokładniej jak potrafię. Najlepiej po prostu włącz arkusz i zobacz ;)

Sorty 21.10.2003 18:41

Z twojego opisu nie bardzo wiem o co chodzi. Wyslij mi arkusz na sorty@tlen.pl z możliwie jak najjasniejszym opisem i cos poradzimy.

ZiP 21.10.2003 18:25

Cytat:

Maciek napisa***322;(a)
...
Cytat:

Sorty napisa***322;(a)
...
Dzięki, skorzystałem z formatowania warunkowego bo było szybciej. Tak poza tym to nawet niezbyt wiedziałem jak z tej funkcji skorzystać, no ale nieważne. :)
Co do zapisu słownego kwoty to chyba jakoś sobie dam rade (tagi inteligentne - hmmmm).
Jest jeszcze taki mały problemik. Otóż w takim druczku jedna kratka jest przeznaczona na jedną literę. U mnie taka jedna kratka to jedna komórka. Aby napisać jakiś dłuższy wyraz, muszę każdą literkę umieszczać w oddzielnej komórce. Chciałbym to jakoś zmienić, żeby można było normalnie wpisywać dane. Dodam, że każda kratka ma obramowanie, więc scalenie ich spowodowałoby powstanie jednego długiego pola tekstowego, a nie tak to sobie wyobrażałem. Myślałem nad tym, żeby jednak scalić wszystkie komorki, obramowanie dać w tło i ustawić jakąś czcionkę o stałej szerokości równej szerokości kratki. Help :o

Sorty 21.10.2003 16:53

Jest jeszcze w menu format cos takiego jak formatowanie warunkowe.ustaw sobie : jezeli wartosc komorki rowna jest 0 format kolor czcionki bialy i sprawa zalatwiona.

Maciek 21.10.2003 13:57

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
skorzystałem z formuły =adres_komórki w celu skopiowania zawartości komórek do pozostałych druków. Niestety jeśli komórka źródłowa jest pusta, to w docelowej pojawia się zero. Co zrobić, żeby w komórce docelowej nie pokazywało się zero, a była ona pusta?
Skorzystaj z formuły =JEŻELI(adres_komórki=0;"";adres_komórki)
Powodzenia

ZiP 21.10.2003 12:18

Zrobiłem w Excelu druk przelewu/wpłaty gotówkowej. Na 1 arkuszu są 4 kopie druku i w związku z tym, że mają one być takie same, skorzystałem z formuły =adres_komórki w celu skopiowania zawartości komórek do pozostałych druków. Niestety jeśli komórka źródłowa jest pusta, to w docelowej pojawia się zero. Co zrobić, żeby w komórce docelowej nie pokazywało się zero, a była ona pusta?

Sorty 21.10.2003 10:38

Poszukam w domu bo napewno coś takiego mam. Jesli masz Office Xp to poszukaj sobie tagu inteligentnego ktory zamienia liczby na zapis slowny. Powinno być to na www.centrumxp.pl

RiT2 21.10.2003 09:39

Odpal sobie na poczatek:
START->NOWY DOKUMENT OFFICE->ARKUSZE KALKULACYJNE->FAKTURA

lipek16 20.10.2003 19:47

Rachunek w excelu

Ma ktośz was może wzór albo gotowy rachunekj w excelu. Chodzi o taką fakture VAT żeby można było wpisywać jakieś dane (towary) żeby obliczło VAT itp. Może to byś faktura sklepu komputerowego. Wiem mnej więcej jak to zrobić i mam już troche zrobione ale z chęcią dodałbym jakieś ulepszenia. Czekam na wasze pomysły.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:41.