Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   C&C - Generals - druga plyta, nie czyta (https://forum.cdrinfo.pl/f2/c-c-generals-druga-plyta-nie-czyta-26733/)

lewar 21.10.2003 17:16

C&C - Generals - druga plyta, nie czyta

Nagralem gre jak w temacie i nie moge odczytac wogole 2 cd'ka. Z pierwszej plyty instaluje sie bez problemu, natomiast drugiej juz nie widzi wcale. Jaka moze byc przyczyna - mam 3 kopie drugiego krazka. Wszedzie na innych kompach sa rozpoznawalne - u mnie kicha. Mam sterowniki aspi czy one moga powodowac taki blad? Ze sprzetu posiadam odtwarzacz DVD LG oraz nagrywarke DVD TEAC, system WIN XP PRO. Z gory dzieki za pomoc.
P.S. Inne plytki chodza bez najmniejszego problemu.

-Sid-The-Rat=> 21.10.2003 18:25

zacytuje z pamieci rozwiazanie - znalazlem to przypadkiem na jakims innym forum
tak - ma znaczenie ze to kolejna kopia - ktos zle wpisal label plyty - i pewnie masz teraz 'new' czy jakos tak
(Zakladam ze chodzi o zero hour)

bedziesz musial pliki zgrac recznie na dysk i poukladac w katalogach

do tego bedziesz potrzebowal malenki plik generals.dat (56bajtow) od osoby ktora ma te gre zainstalowana i dwa wpisy w rejestrze - sprawa jest dosc spomplikowana bo nie pamietam jakie to wpisy - jak bede pamietal (niczego nie obiecuje) to poszukam gdzie to znalazlem
a dla pewnosci popros kogos kto to juz zainstalowal zeby spisal ci z rejestru wszysktie odwolania do zero hour i przeslal [pamietaj zeby zmienic wpisy i wprowadzic WLASNE dane]

bez generals.dat gra nie ruszy, bez zainstalowanych pierwszych generalsow gra nie ruszy, bez wpisow w rejestrze gra albo ruszy i beda wybuchac ci budynki po 4 sekundach albo wogole nie ruszy...
sad but true
ja kupie z hour jak tylko wyjdzie (cenga dala ciala a LEM jeszcze nie wyrobil z tlumaczeniem...)

lewar 21.10.2003 22:35

no tak mam wlasnie dodatek C&C Generals - Zero Hour ale aby go zainstalowac wymaga podstawowej czesci gry. I to wlasnie tej podstawowej nie moge zainstalowac, gdyz 2 cd jest u mnie zupelnie pusty, a raczej ani DVD ani nagrywarka nic w napedzie nie widzi. Zero plikow, zero krazka. Problem w tym, że gdzie indziej na innych kompach ten cd jest zapelniony :( Nie wiem zupelnie jak sie do tego zabrac. Przychodzi mi tylko na mysl format c: i ponowna instalka win'a Tylko czy ma to sens z powodu jedej gry ?

-Sid-The-Rat=> 22.10.2003 10:31

sprawdz czy uzywajac popularnych programow do nagrywania (np. Nero) komp pokaze ci pusta plyte

jesli nie - to z okienka nero przeciagnij te pliki np. na pulpit i instaluj stamtad...

lewar 22.10.2003 14:38

wlasnie nero pokazuje pusta plyte ale ... i tu co dziwne tylko na moim kompie. Na innych kilkunastu innych kompach wszystko jest ok. Zobacze jak sprawa wygladac bedzie pod dos'em. Jezeli tam beda widoczne pliki to chyba wtedy system jest do kitu.

-Sid-The-Rat=> 22.10.2003 17:56

mm - pewnie masz cos pomieszane z sesjami - mozesz sprobowac zamknac plyte, ew. postarac sie dobrac do innej sesji (tej poprzedniej - na ktorej masz generalsow) - tylko ze to wlasnie nero powinno pokazac te pliki...
mozesz tez np zrobic obraz tej plyty jakims clonem i zamontowac w virtualu [wogole sprawdzic jako co widzi clon ci te plyte]

ja czasem mam tak jak wkladam do kompa plyte z muza i danymi - czasem pare razy musze ja wsadzic i wyjac zeby mi pokazal obie sesje na raz (dane i muze) - bo najczesciej pokazuje tylko muze...

ZEN4 22.10.2003 20:46

czesc
wiem ze to nie likwiduje Twojego problemu ale moze poprostu zamiast babrac sie z zmiana systemu to moze zrub ISO u jakiegos kolegi i albo zgraj to przez LAN albo wrzuc to iso bezposrednio na RW jako pojedynczy plik, no a potem juz tylko np. daemon i tyle :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:08.