Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   to proste...autorun w W98 ale gdzie? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/proste-autorun-w98-ale-gdzie-26754/)

Y@nkee_PL 22.10.2003 21:20

to bylo trzeba odznaczyc, zastosuj i restarcik
i potem znowu zaznaczyc te opcje i znowu restarcik :)

u mnie raz tak bylo ;)

CIAPEK 22.10.2003 21:07

chyba jest good :)

ok, zainstalowalem tego Tweaka UI i ku moim oczom w polach wskazanych przez Yankiego wszystko było tak samo jak na twoim screenie a autorun nadal był nieaktywny bo przeciez nic nie robilem z tym.

Wziąłem się za opcje sprzętu w profilu i poodznaczałem/pozaznaczałem "automatyczne powiadamianie przy wkładaniu" i po drugim restarcie gdy zaznaczyłem ostatecznie tą opcje i pogrzebałemw Tweaku i teraz jest ok...w Nero Info Tool opcje są na "on" i płytka z Audio sama startuje wiec na razie OK.

Dzieki za wszystkie wskazówki nawet te o DMA Patrix ;)

Patrix 22.10.2003 20:42

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
heh Patrix mi chodzi o autorun, a nie o DMA.
no fakt, ale i tak wydaje mi sie, ze ta opcja bedzie obok tego DMA, moze nawet w tej samej zakladadce... :blee: ^_^

Y@nkee_PL 22.10.2003 18:26

Ilość załączników: 1
np. Tweak UI
kilka krotnie juz zamieszczalem na forum linki, wiec nie bedzie problemu ze znalezieniem :)

PS. soft do nagrywania wylacza Autorun dla plyt, ale nie zawsze potem je wlacza ;)

CIAPEK 22.10.2003 18:18

heh Patrix mi chodzi o autorun, a nie o DMA. Nie no to to jako "guru" na forum musze wiedziec :D ;p

Wiec tak... nie uzywalem zadnych Tweakow, Creative Disc Detector u mnie nie jest zainstalowany z programow do palenia mam Nero i Alcohola i co teraz? To ja nie wiem, w Nero Info Tool ciągle jest "autorun off", czym moge to przekabacić chłopaki?:)

Patrix 22.10.2003 14:07

o ile pamietam :)

Moj komputer/Właściwości/Menedżer urządzeń/CD-rom/
i tam jest DMA do zaznaczenia.

Win98 juz troche mi wietrzeje z glowy :D

Grzegorz75 22.10.2003 13:33

Otwórz Mój Komputer/widok/opcje folderów/typy plików. Znajdź i zaznacz AudioCD teraz Edytuj ustaw domyślną. W okienku akcje wpis Odtwarzaj zmieni grubość trzcionki.
Powinno działać.

nimal 22.10.2003 11:01

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
to nie to :(

ej bez kitu jak włączyć autorun płyt w Wndowsie 98...no przeciez chyba kazdy mial ten system ^_^

zuk4u dobrze Ci napisal - ta funkcja jest odpowiedzialna NORMALNIE za autostart plyty, wiec jesli u Ciebie to nie pomoglo to znaczy ze masz cos sknocone
zobacz ustawienia w programach ktore masz w trayu (np sterownik sblive tez ma funkcje blokowania autorunu)
zawsze pozostaje tez mozliwosc ze clone, nero czy inny programik cos nakopal - wtedy trzeba go zainstalowac i ponownie usunac (jesli przy deinstalacji cos poszlo) lub przinstalowac
no i kwestia tweakerow - czy gdzies nie zmieniles takiego ustawienia

pozdro

CIAPEK 22.10.2003 10:30

Cytat:

zuk4u napisa***322;(a)
(...)I tam jest taka opcja "automatyczne powiadamianie przy wkładaniu" czy jakos tak i musisz ja zaznaczyc zeby plyty autostartowaly.(...)
to nie to :(

ej bez kitu jak włączyć autorun płyt w Wndowsie 98...no przeciez chyba kazdy mial ten system ^_^

nimal 22.10.2003 07:57

Cytat:

zuk4u napisa***322;(a)
btw. z kolei ja nie wiem gdzie jest ta opcja w w2k :)
wpisujesz w uruchom regeit i przechodzisz do galezi:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Cdrom\Autorun
klikasz na wartosci dwa razy i wpisujesz 0
restert i juz nie masz autoruna :)

DreamCrusher 22.10.2003 07:37

O ile dobrze pamiętam to było tak:
Moj komputer -> Właściwości - Menedźer urządzeń
Tam znajdujesz swoj cdrom -> właściwości
I tam jest taka opcja "automatyczne powiadamianie przy wkładaniu" czy jakos tak i musisz ja zaznaczyc zeby plyty autostartowaly.

btw. z kolei ja nie wiem gdzie jest ta opcja w w2k :)

CIAPEK 22.10.2003 01:10

to proste...autorun w W98 ale gdzie?

no nie wiem, coś mi się sam wyłączył autorun płyt...Audio same nie startuja w "moim komputerze" nie odswieza sie widok po wlozeniu plyty.

Co reguluje autoranem napedow w 98...gdzie jest taka opcja czy Alcohol 120% mogl cos skisić a może Nero.

Gdzie ta wlaczyc, gdzie oficjalnie jest ta opcja w Winie 98...no zapomnialem po przesiadce z Win 2000.:)

Drodzy koledzy, użyłem wyszukiwarki, ale nic...niech ten post przyda sie tez innym userom 98.

Dzięki

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:15.