![]() |
różne wyniki testu Nero CD Speed-nagrywarka, a Cd-Rom.
Witam!
Podobny temat zakładał McDrive, ale u mnie jest to troszke inaczej. Otóż - testowane płyty w Nero Cd Speed zdecydowanie wypadaja lepiej w cd-romie (Teac 52X półroczny) niż w nagrywarce (Lg 48X... półroczna). W cd-romie jest zieloniutko, a w nagrywarce jak w kratke - 3 kolorowo, zastanawia mnie także zawsze, że pierwszy kwadracik jest czerwony (prawie zawsze). I jeszcze co ważne tyczy to się płyt powstałych w Nero - Audio CD z mp3. Nagrywałem wczoraj i dziś na Dysanach Harlequinach, Esperanzach, jakiś carrefourowskich MSonicach. Nagrywam z prędkością 8X lub 12X. To co się dzieje, te rozbierzności mnie przerażają...no wyniki w nagrywarce są po prostu tragiczne...cd-rom - miodzio-jak najbardziejh zielono (czasem tylko pojawi się jakaś żółć;p ). Nie wiem na czym mam się wzorować nie wiem czym to jest spowodowane. Sprzęty są nowe, więc nie przypuszczam, żeby miały zabrudzoną optykę. Pomóżcie.:3msie: |
wszystko w pozo - Teac jest znany z jakosci odczytu plyt wiec powinno byc miodzio :)
a spawara - widac gorsza korekcja bledow, gorsza jakosc optyki (LG to nie Teac - choc on sie ostatnio mocno popsul) u mnie tez roznice jakosci odczytu sa porazajace (na kozysc dvd toshiby 1,5 rocznej contra 3 letnia spawara Teac) choc zdazylo sie ze dvd czegos nie czytalo a na spawarce poczlo jakby nigdy nic (plytka nagrana z bardzo czestym oproznianiem bufora - winda sie zwiesila - na szczesie rw :) ) |
właśnie tez tak mysle ze wszystko w porzo.
Lol & Lol, że każdy pierwszy kwadracik jest czerwony. Wiemy, też także, że do końca nie można się wzorować na tym teście z Nero Cd Speed, wiem też także, że moja spawara nie działa wzorowo na włączonym DMA i wogóle czasem test nero cd speed nie chce ruszyć. Płytki kończą się powodzeniem, trzasków nie ma, szafa gra, więc chyba wszystko OK, ale na prawde wyniki z nagrywarki mnie przerażają... Inna sprawa, że Audio z mp3 to też nie jest szałowy pomysł. Testowałem np. filmy (komplikacja Dane/ISO w Nero) i w spawarce jak i cd-romie jest zielono i to mnie cieszy. Widocznie musi tak być.:3msie: |
Cytat:
plyty na pewno nie maja ani jednego c2 - moze spawarki (wszystkie/niektore???) sie wykladaja na poczatku, moze to przez atip na plytach??? ale wsio dziala pieknie wiec nie zastanawialem sie nad tym zbyt mocno, ale skoro juz zaczoles ten temat... ^_^ ^_^ ^_^ pozdro |
Cytat:
I pomyśleć, że niektórzy nie wiedzą co to są testy C1/C2 albo skanowanie powierzchni w Nero CD Speed. Nagrywać nagrywa płytki są i palarki o szybkosciach 8X jadą dalej olewajac wszystkie takie rzeczy...ważne, że na końcu nagrywania pojawi się komunikat "nagrywanie zakończono pomyślnie" Myśle, że tak samo nimal będziemy się dogadywać na zlocie;p do którego dojdzie! |
Dodam od siebie, ze mam zawsze zolty pierwszy kwadracik, kiedy
uruchomie test , a naped zaczyna spinnowac (rozruch plyty). Kiedy krazek sie kreci ow blad nie wystepuje. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:47. |