Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   jak wypalać muzykę formatu mp3 na płytkach DVD? (https://forum.cdrinfo.pl/f13/jak-wypalac-muzyke-formatu-mp3-plytkach-dvd-26781/)

syriusz 13.12.2003 22:41

jaki ten świat zacofany,
nie ma DVD-MP3, dwuwarstwowych płyt do nagrywarek :(

Robs 13.12.2003 20:41

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Zajrzyj na dvdrhelp.com - w opisach playerów zobaczysz ,ze opcja odczytu dvd-mp3 to jeszcze rzadkość.

Dokładnie,
a jesli chodzi o Phillipsa to nie zaznasz takiej - niezaleznie od modelu :nie:

Jabba the Hutt 13.12.2003 19:35

Cytat:

Napisany przez syriusz
mój odtwarzacz stacjonarny Philipsa czyta pliki MP3 nagrane na CD-RW a jak nagram na DVD-RW to już nie :( dlaczego? to jest jakaś różnica czy dane są na cd-r czy dvd-r? w końcu dla komputera to obojętne :)

Zajrzyj na dvdrhelp.com - w opisach playerów zobaczysz ,ze opcja odczytu dvd-mp3 to jeszcze rzadkość.

Jabba

syriusz 13.12.2003 17:56

mój odtwarzacz stacjonarny Philipsa czyta pliki MP3 nagrane na CD-RW a jak nagram na DVD-RW to już nie :( dlaczego? to jest jakaś różnica czy dane są na cd-r czy dvd-r? w końcu dla komputera to obojętne :)

Jabba the Hutt 08.11.2003 16:07

Cytat:

RobsYoda napisa***322;(a)
Widzę, że co niektórzy nie przeczytali dokładnie tematu tego wątku,
chodzi o mp3 nagrane na nośniku dvdr.

To jest mozliwe dla kompresji DD 2.0. Taką ściezke dżwiekową DVD odczyta na płycie dvdr. Ale same mp3 to tylko specjanie przygotowane egzemplarze odtwarzaczy. Pojawiają się już .

Jabba

Lesli 08.11.2003 02:53

Cytat:

RobsYoda napisa***322;(a)

Fakt co niektórzy nie przeczytali, ale nawiązuję do swojego wcześniejszego postu i dodae po-orientowałem się trochę i faktycznie oprogramowanie chyba wszystkich odtwarzaczy DVD jest tak zrobione, że "szuka" filmu na płycie DVD i możecie nagrać co chcecie jpg mp3 czy inne formaty suportowane przez wasze stacjonary a i tak nie odtworzy (zwróć uwagę na np programik power DVD jak go ustawisz na automatyczne powiadamianie to możesz włożyć dvd z konsoli i uruchomi od razu playera i będzie mielić albo zakrzyczy że nie ma filmu itp.)
Trzeba szukać zapaleńców którzy stworzą upgrady do sprzętu bo na producentów nie ma co liczyć - no może w obecnie wypuszczanych modelach wezmą ten problem pod uwagę:)
Pozdrawiam @ll.

Robs 07.11.2003 20:18

grafet 07.11.2003 18:40

posiadam również ,jak na razie chodzi bez zarzutu ze wszytkimi płytkami.

diggah 06.11.2003 23:52

Re: tak byłoby najlepiej

Cytat:

3.14-ter napisa***322;(a)
A co wiecie o odtwarzaczu DAYTEK M 700 N, który swego czasu był dostepny za 275 zł w Media Markt i podobno czyta wszystko
Ladnie czyta filmy nagrane na +-R(W), MP3 i JPEGi nagrane an CDR(W). No i banalnie prosto zrobic go region-free. Za te pieniadze sie oplacalo go kupic.

Trudi 06.11.2003 23:25

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=dvd+audio

3.14-ter 03.11.2003 14:17

tak byłoby najlepiej

ale skądinąd płytkę, którą nagrałem w piątek Dysan DVD-R-jako DVD-ISO, oczywiście na Pioneerze nie mogłem odtworzyć, ale kolega na jakimś kompletnym systemie domowym Samsunga bez problemu ją odtwarza. Może istnieje możliwość flashu firmwaru w odtwarzaczu stacjonarnym? Co ciekawe w najnowszym modelu Pioneera 464 także nie można odtwarzać tak nagranej płyty, mimo, że dołożono obsługę plików jpg i wma, więc powinno być lepiej w tym temacie. A co wiecie o odtwarzaczu DAYTEK M 700 N, który swego czasu był dostepny za 275 zł w Media Markt i podobno czyta wszystko

Lesli 03.11.2003 14:03

Mam ten sam problem z płytkam DVDRW i plikami mp3. Nie odtwarzają na stacjonarnych odtwarzaczach które suportują jedno i drugie tzn DVDRW i mp3. Więc dałem sobie z tym siana - po prostu męska intuicja mi podpowiada że Oprogramowanie odtwarzacza DVD gdy rozpoznaje płyte DVD (niezależnie czy RW) szuka plików filmowych, a takowych na niej nie ma :) . Może w najnowszym sprzęcie lub ewentualnie upgrade'ach producenci pomyślą o tym żeby zmienić oprogramowanie tak aby odczytywały dane z płyt DVD. Jeżeli ktoś osiągnął sukces i nagrał mptrójki na DVD i je odtwarza na stacjonarach to niech napisze czym, na czym to zrobił i na czym odtwarza.

Entrapment 01.11.2003 04:32

Re: nie bardzo rozumiem

Cytat:

przecież czarno na białym widać że wg specyfikacji obsługuje format DVD-RW, a ponadto również mp3. Przecież pisałem, że jeżeli zgrywam w identyczny sposób na płytkach CD-R i CD-RW nie ma problemu-pojawia sie dopiero przy próbie wypalenia nośnika typu DVD...
Cos tutaj namieszales przyjacielu. nigdzie nie napisales ze jak nagrasz CD-R z MP3 to Twoj stacjonarny DVD to gra po drogie to ze stacjonarny DVD ma suport dla DVD-RW to nie ma nic wspolnego z Mp3 i po trzecie DVD-Audio tez nie ma nic wspolnego z Mp3.
Podaj model swojego stacjonarnego DVD ,nastepnie nie badz leniwy i sprawdz w instrukcji czy Twoj stacjonarny DVD ma wsparcie dla formatu Mp3 i wszytko bedzie wiadomo.
Prawda jest jak wspomnial jeden z kolegow ze jeszcze mniejszosc stacjonarnych DVD ma wsparcie dla Mp3. Praktycznie kazdy ktory ma suport ,ma znaczek ktory bardzo wyraznie widac i krzyczy ze na tym DVD mozna grac Mp3:))
Funkcja DVD-audio jest fajna ale soft do takich nagran jest dosc drogi (najtanszy DiskWelder to 400.00$us i watpie abys znalazl go w sieci).
Jezeli Twoj stacjonarny DVD ma suport dla Mp3 a nie chce grac tego co nagrales to zmien nosnik i musi grac.
Mp3 nagrywasz normalnie jako data na DVD i musi grac.
Pare programow ma juz opcje do tworzenia albumow mp3 ktore mozna nagrac na DVD tak ze z tym napewno nie masz problemow.

jdamian 31.10.2003 21:05

Re: nie bardzo rozumiem

Cytat:

przecież czarno na białym widać że wg specyfikacji obsługuje format DVD-RW, a ponadto również mp3. Przecież pisałem, że jeżeli zgrywam w identyczny sposób na płytkach CD-R i CD-RW nie ma problemu-pojawia sie dopiero przy próbie wypalenia nośnika typu DVD...
tylko pamiętaj o ogranczeniach softwareowych twojego sprzętu.... spróvuj nagrać tylko kilka mp3 na DVD-RW jak zadziała to miałem rację

3.14-ter 31.10.2003 07:52

nie bardzo rozumiem

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:53.