![]() |
jaki ten świat zacofany,
nie ma DVD-MP3, dwuwarstwowych płyt do nagrywarek :( |
Cytat:
a jesli chodzi o Phillipsa to nie zaznasz takiej - niezaleznie od modelu :nie: |
Cytat:
Jabba |
mój odtwarzacz stacjonarny Philipsa czyta pliki MP3 nagrane na CD-RW a jak nagram na DVD-RW to już nie :( dlaczego? to jest jakaś różnica czy dane są na cd-r czy dvd-r? w końcu dla komputera to obojętne :)
|
Cytat:
Jabba |
Cytat:
Trzeba szukać zapaleńców którzy stworzą upgrady do sprzętu bo na producentów nie ma co liczyć - no może w obecnie wypuszczanych modelach wezmą ten problem pod uwagę:) Pozdrawiam @ll. |
Widzę, że co niektórzy nie przeczytali dokładnie tematu tego wątku,
chodzi o mp3 nagrane na nośniku dvdr. |
posiadam również ,jak na razie chodzi bez zarzutu ze wszytkimi płytkami.
|
Re: tak byłoby najlepiej
Cytat:
|
|
tak byłoby najlepiej
ale skądinąd płytkę, którą nagrałem w piątek Dysan DVD-R-jako DVD-ISO, oczywiście na Pioneerze nie mogłem odtworzyć, ale kolega na jakimś kompletnym systemie domowym Samsunga bez problemu ją odtwarza. Może istnieje możliwość flashu firmwaru w odtwarzaczu stacjonarnym? Co ciekawe w najnowszym modelu Pioneera 464 także nie można odtwarzać tak nagranej płyty, mimo, że dołożono obsługę plików jpg i wma, więc powinno być lepiej w tym temacie. A co wiecie o odtwarzaczu DAYTEK M 700 N, który swego czasu był dostepny za 275 zł w Media Markt i podobno czyta wszystko
|
Mam ten sam problem z płytkam DVDRW i plikami mp3. Nie odtwarzają na stacjonarnych odtwarzaczach które suportują jedno i drugie tzn DVDRW i mp3. Więc dałem sobie z tym siana - po prostu męska intuicja mi podpowiada że Oprogramowanie odtwarzacza DVD gdy rozpoznaje płyte DVD (niezależnie czy RW) szuka plików filmowych, a takowych na niej nie ma :) . Może w najnowszym sprzęcie lub ewentualnie upgrade'ach producenci pomyślą o tym żeby zmienić oprogramowanie tak aby odczytywały dane z płyt DVD. Jeżeli ktoś osiągnął sukces i nagrał mptrójki na DVD i je odtwarza na stacjonarach to niech napisze czym, na czym to zrobił i na czym odtwarza.
|
Re: nie bardzo rozumiem
Cytat:
Podaj model swojego stacjonarnego DVD ,nastepnie nie badz leniwy i sprawdz w instrukcji czy Twoj stacjonarny DVD ma wsparcie dla formatu Mp3 i wszytko bedzie wiadomo. Prawda jest jak wspomnial jeden z kolegow ze jeszcze mniejszosc stacjonarnych DVD ma wsparcie dla Mp3. Praktycznie kazdy ktory ma suport ,ma znaczek ktory bardzo wyraznie widac i krzyczy ze na tym DVD mozna grac Mp3:)) Funkcja DVD-audio jest fajna ale soft do takich nagran jest dosc drogi (najtanszy DiskWelder to 400.00$us i watpie abys znalazl go w sieci). Jezeli Twoj stacjonarny DVD ma suport dla Mp3 a nie chce grac tego co nagrales to zmien nosnik i musi grac. Mp3 nagrywasz normalnie jako data na DVD i musi grac. Pare programow ma juz opcje do tworzenia albumow mp3 ktore mozna nagrac na DVD tak ze z tym napewno nie masz problemow. |
Re: nie bardzo rozumiem
Cytat:
|
nie bardzo rozumiem
przecież czarno na białym widać że wg specyfikacji obsługuje format DVD-RW, a ponadto również mp3. Przecież pisałem, że jeżeli zgrywam w identyczny sposób na płytkach CD-R i CD-RW nie ma problemu-pojawia sie dopiero przy próbie wypalenia nośnika typu DVD...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:53. |