Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Kłopoty z wypalaniem Lite one (https://forum.cdrinfo.pl/f2/klopoty-wypalaniem-lite-one-26806/)

Body 23.10.2003 21:45

Kłopoty z wypalaniem Lite one

Problem z moim lite-on polega na tym że nie wypala plików z dysku! A mianowicie.W Nero 6011 ,Alcohol120% wszystko idzie pięknie az do momentu gdy zaczyna się proces zwany Led in, naped rozpędza pieknie płytke po czym staje po czym znowu rozpędza i tak pewnie może długo tyle tylko że zawiesza system,podpięty jest do ide1 jako master, ma aktualny bios, i jeszce jedno jak ma klonować płytkę to po małym zająknięciu robi to bez zarzutu.Małe pliki z dysku tez kopiuje. Tyle tylko że nie zawsze co małe jest piękne!!!!!! POMOCY! bo zgłupiałem.Pozdrowionka Body.::idea:

darantus 23.10.2003 23:30

witam, jaki masz bios w nag. proponuje QS09- a może sterowniki aspi, wróc do 4.6 jesli masz nowsze

Body 26.10.2003 19:01

Bardzo dziękuje za poradę i przeprzszam że trochę mi to zajęło ale z z moją praca jest tak jak z chodzeniem do toalety nikt nie ma na to czasu ale iść trzeba! wracajac do kłopotów z wypalarką to już mogę formatować rw ,co jest o jedna funkcję więcej ,a reszta jest pewnie kwestią czau. Pozdrowionka Body

Pawel_k 26.10.2003 19:07

hmm pomyslmy... ???
- nagrywarka jest sama na tasmie ??? gdzie jest dysk twardy ???
- kabelek docisniety???
- u kolegi dziala dobrze???
- ile miejsca masz na c (albo innym dysku na ktorym nero robi pliki tymczasowe)???
- podkrecalismy komputer ??? jaka masz plyte glowna??? DMA wlaczone???

Sprezyn 27.10.2003 12:10

Cytat:

darantus napisa***322;(a)
witam, jaki masz bios w nag. proponuje QS09-
buhahahahahah a gdzie jest napisane, ze to
52327S ????
Moze najpierw kolega by powiedzial jaki to model:)
Zreszta zmiana biosu nie rozwiazuje tego typu problemow.

cinma 27.10.2003 13:09

jesli Twoja naped to LTR-48246S albo LTR-52246S (ten chyba tez to nieraz ma), to przeszukaj dokladniej forum, co jakis czas pojawia sie podobny temat (o tym rozpedzaniu i zatrzymywaniu plyty w srodku podczas rozpoczynania nagrywania; sprawdz tez Seek Times w NeroCDSpeed) - mialem to samo i po jedynym wyjsciem byla wizyta w serwisie

Body 05.11.2003 22:17

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
hmm pomyslmy... ???
- nagrywarka jest sama na tasmie ??? gdzie jest dysk twardy ???
- kabelek docisniety???
- u kolegi dziala dobrze???
- ile miejsca masz na c (albo innym dysku na ktorym nero robi pliki tymczasowe)???
- podkrecalismy komputer ??? jaka masz plyte glowna??? DMA wlaczone???

Nagrywarka jest taka LTR-48246S jest sama jako master wszystko dociśnięte aż samo suche zostało , procesor nie podkrecony więcej niż zwykle, Płyta MSI MS6712, dysk 12GB wolne, Dma włączonei powiem więcej doszliśmy do prękości 12. Oczywiście wielkie dzięki za tak duże zainteresowanie pozdrowionka Body:idea:

Body 11.11.2003 13:58

Bardzo dziękuje za zainteresowanie , Nagrywarka pojechała do serwisu bo to ona stważała problem wszystko inne jest ok!. Tylko ciekawe jest to że miała ona 3 miesiące ? Apropos Lite-ona to miałem trochę lepsze zdanie o tej firmie , ale cóż maszyny !!!!!! Podziękowanka i pozdrowionka Body.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:27.