![]() |
nowy bios do LTR-52327S
W sieci pojawił się nowy bios do LTR-52327S o numerze QS0C. Czy ktoś wie coś na jego temat, co zmienia i czy warto go wgrać?
|
Skąd ten BIOS? Na oficjalnej stronie nie ma takiego...
|
Racja...
także nie moge znaleźć, na oficjalnej nie ma. Ciekawe co nowego, zapewne dodano obsługę nośników.
|
Bios znalazłem na stronie
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...&manufactor=17 |
Czy ktoś już aktualizował sobie ten bios ? Nie wiem czy robić upgreade czy nie....
|
moze Sobalowi podrzucic do stestowania??
|
Teraz uśmiałem się sam z siebie, w tle już sobie uruchomiłem LtnFlash i zacząłem ściągać ten bios. W tym momencie mnie olśniło - odesłałem ten napęd dwa dni temu :D :D :D
Moja rada jest prosta, pisałem o tym w wątku w tym dziale - o aktualizacji firmware'u. Można sobie spokojnie z poziomu win32 zrobic backup orginalnego BIOSu i potem bawić się do woli. 52327S będę miał znowu w przyszłym tygodniu, teraz męczę 411S. |
Zrobiłem aktualizcje, po pierwszych testach wychodzi że bios poprawił troche zapis na nościkach CD-R. Prawie na każdej płytce mam mniej błędów C1 co mnie bardzo cieszy. Na CD-RW wyniki nieco bardziej ujednolicone ale poprawa napewno jest. Polecam sobie zrobić aktualizacje, tylko czy wyniki będą lepsze na każdej nagrywarce....
|
a w postaci bin gdzies mozna dostac tego biosa??
Czy ktos jeszcze testowal?? |
Na tej stronie co została podana jest w wersji bin. Tu masz linka do pliku: http://dhc014.rpc1.org/Files/LTR-52327S_QS0Cb.zip
|
Ilość załączników: 1
Jak ktoś chce palić CD-RW to - NIE POLECAM !!!
Płyta Verbatim HS 10x - nagrana x10 i odczytana na max. Bios QS0C :( |
Płyta Verbatim HS 10x - nagrana x10 i odczytana na max. Bios QS09
|
U mnie wyszlo troche lepiej.
TDK HighSpeed CD-RW, zapis X12, odczyt Kprobe na max. |
He, ta sama płytka - TDK CR-RW HighSpeed nagrana X10 i odczyt na max:
|
no to ja tez dorzuce cos od siebie:)