![]() |
Jak zabezpieczyć folder ?
Witam!
Mam takie pytanie - jakim programem zabezpieczyc dowolny folder tak, zeby nie mozna bylo do niego wogole wejsc bez podania hasla? |
Cos mi sie wydaje ze taka funkcje mial program Appstraka, ale tego nie jestem pewien, bo juz dosc dlugi czas go nie uzywam, na dysku tez go chyba nie mam wiec niestety nie moge sprawdzic.
Na pewno program ten sluzyl do monitorowania tego co sie dzieje w systemie, czyli jak ktos ci siedzial na kompie to mogles spokojnie zobaczyc co robil (program robil nawet screeny) :). Czy mial funkcje blokady folderu, nie wiem. |
A moze po prostu skompresowac z szyfrowaniem np. PowerArchiwerem?
|
Cytat:
|
GN ukrywacz...ale nie wiem gdzie go znajdziesz
|
ProtectZ podobno jest dobry ... jak masz 98
|
jak Ci chodzi tylko o ukrycie przed danym juzerem to przypisanie praw w zabezpieczeniach (Win2000 i w gore)
jak dla wszystkich juzerow (wlacznie a z adminem) to pakowanie na haslo bez kompresji (opuznienia nawet nie zobaczysz) |
Re: Jak zabezpieczyć folder ?
Cytat:
|
szkoda ze nie ma takiego programu na XP co by zabezpieczal foldery tak ... zeby po 2krotnym kliknieciu na zabezpieczony folder wyskakiwalo okienko aby podac haslo i nie odblokowywalo folderu na stale ...
|
Cytat:
2. @mallow: Znalazlem taki program (dziala rowniez pod XP) w ktorym mozesz sobie zabezpieczyc folder na 2 sposoby - albo ukrycie folderu albo podanie hasla do niego. Mozesz sobie nawet ustawic po jakim czasie od odbezpieczenia folder znow sie zabezpieczy - wyproboj: http://www.softstack.com/download/hff.zip Wszystko co i jak jest napisane w instrukcji, wiec przeczytaj ja dokladnie. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:44. |