Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Da się nagrać coś na spalonej płycie? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/da-sie-nagrac-cos-spalonej-plycie-26852/)

SEBAW 27.10.2003 11:09

Jeżeli płyta nie została do końca wypalona, to na niektórych nagryawrkach można nagrać jeszcze raz na płytę, ponieważ napęd widzi ją jako czysty nośnik. Miałem 4 takie płyt więc postanowiłem sprawdzić... Udało się... Teściki wykonywałem na LG12x8x32x
Tak nagrane płyty nadają się tylko na powieszenie na sznurku dla ozdoby. :)

CIAPEK 27.10.2003 09:27

nie da się i tyle, kurcze pieczone! Spalona płyta czy inaczej rozwalona jest do d...y a testy mozna sobie robic we wlasnym zakresie.

Płytki zaczynają się od sum mniejszych niż 1 zł...kup sobie kolego dobrą płytę, a zapomnij o spalonej!
Bałbym się trzymać dane na takiej zjechanej płycie.

nimal 27.10.2003 08:40

Cytat:

Val napisa***322;(a)
Ja swego czasu robiłem formatowanie takiej płytki i nagrywałem ją jakimś programem do nagrywania pakietowego
niestety w sporej czesci kompow taka plytka (czyli cdr nagrana w formacie udf) bedzie odczytywana STRASZNIE powoli :blee:

Val 27.10.2003 08:34

Ja swego czasu robiłem formatowanie takiej płytki i nagrywałem ją jakimś programem do nagrywania pakietowego (w WinOnCD był taki program ale nazwy już nie pamiętam :) , ale to może zadziałać tylko wtedy gdy nagrywałeś w TAO, tzn. nie ma nagranego na płycie ani LeadIn ani LeadOut.

mlorek 26.10.2003 20:07

Cytat:

CrazyLucas napisa***322;(a)
w czasach nagrywarek x4 jak sie nagrywalo glownie w TAO to bez problemu szlo cos do takiej plyty dograc - zamykalo sie recznie istniejaca sesje i rozpoczynalo nastepna bez importowania zawartosci poprzedniej - w winoncd da sie tak bez problemu
jak to zrobić w winoncd??mam nie zakonczona sesję i zwis systemu gdy nagrywalem w nero. W winoncd nie moge ani kontynuować sesji ani rozpocząć nowego nagrywania..

mlorek 25.10.2003 15:09

dobra już wiem...p2p. Bo to na licencje jest..:)

mlorek 25.10.2003 14:41

a gdzie moge dostac winoncd? bo w necie cos cieżko znaleźć...

CrazyLucas 25.10.2003 14:04

w czasach nagrywarek x4 jak sie nagrywalo glownie w TAO to bez problemu szlo cos do takiej plyty dograc - zamykalo sie recznie istniejaca sesje i rozpoczynalo nastepna bez importowania zawartosci poprzedniej - w winoncd da sie tak bez problemu

mlorek 25.10.2003 12:36

ok, dzięki. Też mi sie tak wydawało, ale chcialem sie upewnić

czero 25.10.2003 12:16

Wedlug mnie taka plytka jest do wyrzucenia. Nic juz na nia nie nagrasz.

/\/\cDrive 25.10.2003 12:16

Tak jak CIAPEK napisałe, nie da sie dograć nic na zniszkonej w czasie nagrywania płycie.

CIAPEK 25.10.2003 11:21

na takiej płycie, na ktorej podczas nagrywania wystapil jakis błąd czy "niebieski ekran" i trzeba bylo zresetować komputer na moje nie da sie nic dograc.
Płyty wielosesyjne są specjalnie jeszcze zakańczane przez nagrywarke, a takie nagłe przerwanie nagrywania niszczy po prostu płytke i nic z niej nie da się dalej zrobić.
Tak to widze.:3msie:

mlorek 25.10.2003 10:47

Da się nagrać coś na spalonej płycie?

witam,
nagrywam płytki i czasem zdarza się nagle jakiś reset albo blue screen (nawet w winXP!!:) np. film nagral sie do polowy, a druga polowa plyty jest jeszcze czysta. Wiem że jak rozpocząłem nową sesję (w nero) i jej nie zamknalem i gdy trafi sie taki zonk to moge cos dograc. i wlasnie chcialbym sie dowiedziec czy moge cos jeszcze nagrac na plycie na ktorej wybralem, aby nero zakonczylo sesję?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:55.