Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   ! Pomocy - LiteOn 32123S (https://forum.cdrinfo.pl/f2/pomocy-liteon-32123s-26863/)

Sprezyn 31.10.2003 15:40

Cytat:

adixo napisa***322;(a)
Jeszcze nie wgrywałem nowego biosu.
Dlaczego odradzasz ten nowy?
co się dzieje z cdrw?]

No przeciez Kowanski wrzucil screeny z
kProbe. QS0C - tez nie poprawia, choc
to nie jest oficjalny bios
Mi to wali bo i tak nagrywam cdry a jakby co
to mam jeszcze 24102b;)

Sprezyn 31.10.2003 15:39

Cytat:

adixo napisa***322;(a)
co się dzieje z cdrw?]

No przeciez Kowanski wrzucil screeny z
kProbe. QS0C - tez nie poprawia, choc
to nie jest oficjalny bios
Mi to wali bo i tak nagrywam cdry a jakby co
to mam jeszcze 24102b;)

adixo 31.10.2003 11:29

[QUOTE]Sprezyn napisa***322;(a)
no teraz bedziesz mial gwarancje na dwa lata:)
Naprawiac sie nie oplaca przy obecnych cenach
ok 200zl za nagryware. A 52327S to fajny napedzik
tylko trzeba zostac przy biosie QSO9 jesli chce sie
nagrywac cdrw:)
[/QUOTE

co się dzieje z cdrw?]

Sprezyn 31.10.2003 11:18

Cytat:

Haku napisa***322;(a)
nie tej nagrywarki nie podkrecalem , zrobilem upgrade biosu jednynie ale to nic nie zaszkodzilo bo pol roku chodzilo !! Chyba zepsuty jest laser , no nic teraz zbieram kase na nowa :) I tez liteOna bo nigdy wczesnjej na niego nie narzekalem a mialem inne i nie zawsze bylo ruzowo !! no chyba ze macie inne zdanie !!
no teraz bedziesz mial gwarancje na dwa lata:)
Naprawiac sie nie oplaca przy obecnych cenach
ok 200zl za nagryware. A 52327S to fajny napedzik
tylko trzeba zostac przy biosie QSO9 jesli chce sie
nagrywac cdrw:)

adixo 31.10.2003 10:39

Jeśli chcesz LiteON to proponuję LTR 52327S mam ją i chodzi dobrze
8-)

Haku 30.10.2003 19:34

nie tej nagrywarki nie podkrecalem , zrobilem upgrade biosu jednynie ale to nic nie zaszkodzilo bo pol roku chodzilo !! Chyba zepsuty jest laser , no nic teraz zbieram kase na nowa :) I tez liteOna bo nigdy wczesnjej na niego nie narzekalem a mialem inne i nie zawsze bylo ruzowo !! no chyba ze macie inne zdanie !!

KarolluZ 30.10.2003 00:07

a tak BTW to miałem LTR32125W i działał bardzo dobrze jako 32 no i jako podkręcony na 48 :). A może Ty go podrkręcałeś... !?

KarolluZ 30.10.2003 00:05

czyżby LiTeOn zawiódł !? it's impossible... strange case...

Haku 29.10.2003 22:26

no trdno cd-rw nie dziala , odebralem go z servisu !! A czy jest mozliwosc wymiany nie dzialajej czesci !!?? Bo w servisie mi powiedzieli ze nigdzie nie naprawjaj nagrywaek !! a jak sie nei da to jaka polecacie trzeba bedzie cos kupic :)
I dzieki za pomoc !!

adixo 28.10.2003 10:03

Tak hm. brak działania pod dos-em to zły znak w tym wypadku też myślę że wizyta w serwisie będzie niezbędna.
8-)

surff 28.10.2003 09:11

Cytat:

Haku napisa***322;(a)
tzn system Me mam dlugo i nagrywalem na nim juz plyty , program mam caly czas ten sam. Nagrywrka takze nie dziala mi spod DOSu !! I wlasnie o to chodzi ze nie moge sprawdzic u kolegi !! ale na drugim kompie tez nie dziala spod dosu , ale w obu kompach jest poprawnie wykrywana !! mi sie troche wydaje ze cd-rw nie ma tak jak by sily rozpedzic cd , ale niejestem pewnien bo sie nie znam !!
Udaj się do serwisu.

Haku 27.10.2003 23:25

tzn system Me mam dlugo i nagrywalem na nim juz plyty , program mam caly czas ten sam. Nagrywrka takze nie dziala mi spod DOSu !! I wlasnie o to chodzi ze nie moge sprawdzic u kolegi !! ale na drugim kompie tez nie dziala spod dosu , ale w obu kompach jest poprawnie wykrywana !! mi sie troche wydaje ze cd-rw nie ma tak jak by sily rozpedzic cd , ale niejestem pewnien bo sie nie znam !!

surff 27.10.2003 17:06

Re: ! Pomocy - LiteOn 32123S

Cytat:

Haku napisa***322;(a)
Cze jestem nowy na formum !! i Sorry ze tak odrazu z prośba :) ale szukam pomocy !! mam nagrywarke LiteOn 32123S na XSOZ , nagrywarka dziala mi dobrze ale od dwuch dni nie chce mi czytac ply ani nagrywac plyt !! moj system to akurat WinMe !! czy to moze byc wina systemu czy raczej cos dzieje sie z nagrywarka ?? jezeli tak prosze o jaka kolwiek pomoc !!
Z góry dziekuje za udzielenie pomocy !!

A spróbuj zbootowac system z tego napędu.

Nol 27.10.2003 16:40

A jeśli chciałbyś od razu wiedzieć czy jest to kwestia nagrywarki czy nie, to po prostu sprawdź ją u znajomego.

adixo 27.10.2003 13:56

Podaj więcej danych
np. jakie przez ostatnie dwa dni robiłeś zmiany w systemie
może doinstalowałeś drugi program do nagrywania ?
może zmieniłeś system na me ?
zastanów się co robiłeś w tym okresie i napisz jeszcze raz
pozdrawiam
8-)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:14.