![]() |
Przegrywanie WInXP profesional ?
Probowalem przegrac win xp ale tylko napsulem plyt .
Uzywalem min clona i nero ale jak probuje zabotowac to w trakcie instalacji po komunikacie :sprawdzanie systemu wyskakuje takie napis ze nie moze zaladowac sterownikow do biosu i zebym kliknal dowolny klawisz zeby zakonczyc . Tak wiec sadze ze zle przegralem plyte . Jak przegrac win xp profesional i jakim programem ??? |
Windows Xp nie ma zabezpieczen ;)
chyba, ze Twoj kolega je stworzyl ;) Do przegrania powinno starczyc zwykle nero. Z tym ladowaniem sterow to masz problem tylko na swojej (przegranej) plytce ?? |
cos chyba instalka jest zrypana albo nagrywarka przegrywala po pijaku ;)
|
jeśli masz winXP bez sp1 i na dodatek GForce'a 2mx400 to na bank instalacja nie pójdzie, przećwiczylem to na własnym przykładzie.
|
na gf4mx wxp tez nieruszy a tymbardziej sie niezainstaluje :(
|
Cytat:
|
zdaza sie na roznych kartach nVidii - ja to przerobilem na kumpla GF4Titanium :blee:
po prostu wyjalem karte na chwile instalacji i wsadzilem jakiego przedpotopowego Matroxa ^_^ przy pierwszym restarcie znowu przelozylem karty i po instalacji byl juz sprzet wykryty poprawnie :cisza: z priv obserwacji - problemy dotykaja uzytkownikow kart noname lub "badziew"name, ale to tylko kilka przypadkow wiec moge sie mylic |
... zgadza sie nimal, rzecz dotyczy no name'ów, ale win xp z sp1 obsługuje już wszystkie badziewia :cool:
|
Cytat:
|
Cytat:
nic nie pomaga wiec formacik, i co.... nic objawy takie same (( no to trzeba bylo win98 zainstalowac :blee: |
No ale to chyba jakas lipna karta co nie bo ja mam gf4mx i nic nie mialem takiego. zreszta kilku moich kumpli tez ma taka karte i nie ma problemu z instalacja i uruchamianiem xp No ale to wszystko to KOMPUTERY a z nimi ROZNISTE CUDA sie dzieja :>
|
no nie straszcie mnie... ostatnio zjechałem totalnie brejdaka bo kupił jakiegoś GeForce 4 SE MX440 64 MB DDR, no i windowst to wykrył no i zainstalowałem nowe stery i działa. Kurcze tylko no nie wiem co to za firma :(. Mam nadzieję, że nie będę miał żadnych problemów. A tak BTW to zrobiłem sobie GHOSTEM image'a XPeka na którym miałem rivke... no i tylko po instalacji podmiana sterów i powinno być oka :).
|
KarolluZ chyba nie masz sie o co martwic ja mam wlasnie ta karte GeForce 4 SE MX440 64 MB DDR firmy PixelWiev i uzywalem juz ja z roznymi detonatorami od 40.xx do 44.xx i nie bylo zadnych problemow ani pod XP ani pod 98se ani 2000. No chyba ze rzeczywiscie masz jakas NONAME firme to mozesz cosik jakies przejscia ciekawe miec ale watpie :) BEdzie dobrze :D
|
dzięki za ziarnko nadziei FROG :). Ale brejdka mnie wkurza bo ma kase i kupuje coś do kompa... inaczej mówiąc narzuca mi coś, a ja muszę na tym pracować... z miłą chęcią wziałbym już jakiegoś GeForce 4, który by miał minimum 128 DDR, ale różnica pomiędzy 64 DDR a 128 DDR to około 100 zł... Więc niestety nie miałem tyle... ale ciągle się dziwie, że było napisane, że on jest na AGP x4/x8, a ja mam w kompie AGP x2... dziwne... kolega coś mówił, że karta może być na AGP x8 a u mnie będzie góra chodziła na AGP x2.... czy to prawda !?
|
Cytat:
choc miedzy agp4x a 8x nie ma zadnych roznic w wydajnosci to miedzy 2x a 4x niestety sa :( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41. |