![]() |
mailem ta nagrywarke... prawdziwy rzeznik :D
proponuje poszukac w sklepach cd-rw 1x-4x i kupic zapas |
Oznaczenie płyt RW-High Speed indeksem 4-10x lub 4-12x wprowadza w błąd użytkowników starszych nagrywarek; niestety, mimo oznaczenia prędkości 4x płyty te można nagrywać tylko w nagrywarkach oznaczonych Compact Disc ReWritable High Speed. Niektórzy producenci płyt (np. Dysan i Verbatim), zapewne po to by nie wprowadzać nabywców w błąd, oznaczają swoje płyty RW-HS indeksem 8-10x lub 8-12x, mimo tego, że z prędkością 4x też można je nagrywać - ale tylko w nowszych nagrywarkach.
|
Ratuja cie tylko plytki rw 1-4x, innych ci nagrywara nie obsluzy.
|
za szybkie plytki
witam,
mam juz leciwa nagrywarke LG ktora (po znalezionej tutaj instrukcji) podrecilem (zmiana na ced-8080B) ze nagrywa cd-r 8x... ale niestety z tego co widze cd-rw pozostalo nadal na poziomie 2x... (no chyba ze cos poszlo zle) a tak sie zle sklada ze posiadam plytki rw od 4x w zwyz :( i tu moje pytanie czy jest jakas mozliwosc zeby na takiej plytce dalo sie nagrac moja nagrywarka? czy tez zroic cos z nagrywarka ze przeskoczyla ta magiczna cyfre 4x na plytach rw? teraz po wlozeniu takiej plytki w nero wychodzi blad "track following error) z gory dzieki za jakies info. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:54. |