Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Program do edycji (hurtowej) tagów ID3v2 w plikach mp3, jaki??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/program-edycji-hurtowej-tagow-id3v2-plikach-mp3-jaki-26922/)

raptor123 26.10.2003 20:12

Program do edycji (hurtowej) tagów ID3v2 w plikach mp3, jaki???

Witam
Poszukuje jakiegoś dobrego edytora tagów ID3v1 i ID3v2 w plikach mp3.
Znalazłem kilka (123Tag, MP3 Tag Editor i MP3 File Editor), ale nie mają możliwości zmian w tagach ID3v2 a tylko w ID3v1, a mam troche piosenek z *****nymi tagami w ID3v2, a ręcznie to duuuużo roboty by było.
Najlepszym z tych jest 123Tag tylko właśnie ten brak obsługi ID3v2 :(
Z góry dzięki za pomoc :)
Pozdr :)

grzeniu 26.10.2003 21:30

A moze sprobuj Tag&Rename?

merowing 26.10.2003 22:17

Polecam MP3 Media Studio - edytuje zarówno tagi v1, jak i v2. Przejrzysty i prosty w obsłudze.

Hurtowo czyści tagi, kopiuje z jednej wersji do drugiej, zmienia wielkość liter, zmienia nazwy plików przy użyciu tagów, pobiera z nazw plików informacje do tagów itd.

W sumie pełna ergonomia i sporo zaoszczędzonego czasu.

Y@nkee_PL 31.10.2003 16:47

Cytat:

K-MP3 jest potężne narzędzie do obsługi plików MP3, OGG, VQF i innych. Program może automatycznie zmieniać nazwy plików, automatycznie zmieniać TAGi (zarówno ID3Tag V1 jak i V2), tworzyć listę plików zawartych w danym katalogu w formacie tekstowym, tworzyć playlisty, oczyszczać nazwy i wiele innych. Nie podano jakie zmiany zaszły.

Licencja: Freeware

ftp://ftp2.katarncorp.com/katarnco/files/kmp3.exe [~1,15MB]

źródło: www.winxp.com.pl

raptor123 01.11.2003 23:45

@Y@nkee_PL dzięki za linka, przyjemny programik, ale coś nie wszystko w nim działa jak trzeba ;)

@merowing zamiast całego programu MP3 Media Studio lepiej skorzystać tylko z ID3 Tag Editor, który można ściągnąć oddzielnie - tylko poszukuje akcji POLSKI CUKIER S.A. z edycji 2.00 ;) - jakby ktoś miał podziele się dywidendą :D

Dzięki :)
Pozdr :)

M@X 02.11.2003 12:31

Ja Polecam TagScanner - Ma opcje Batch Tager i mozna hurtowo zmieniac tagi. Na goglach jakos na pierwszej stronie w wynikach wyszukiwania...

merowing 03.11.2003 17:04

Cytat:

raptor123 napisa***322;(a)
@merowing zamiast całego programu MP3 Media Studio lepiej skorzystać tylko z ID3 Tag Editor, który można ściągnąć oddzielnie
MP3 Media Studio 2.35 to w istocie ID3 Tag Editor v2, który dla zainteresowanych ma bonus w postaci rippera i convertera(zajmują jedyne 500 kilo).
Różnic w wyglądzie programu (nie licząc koloru gitary ludzika z ikon na pulpicie ;)) nie zauważyłem - dodatkowe możliwości ukryte są w zakładkach.

Biorąc powyższe pod uwagę, a także to, że już zażyłem stosowną dawkę glukozy na jednej instalce poprzestanę (w końcu trzeba dbać o stan swojego uzębienia);p.

Wprawdzie nie posiadam i nie noszę się z zamiarem kupna akcji firmy POLSKI CUKIER S.A. drugiej emisji, ale poświęciłem trochę czasu żeby sprawdzić jak wygląda sytuacja na rynku wtórnym i powiem tylko : jest niedobrze. Bardzo kiepska podaż.

Natomiast z akcjami serii 2.35 jest zdecydowanie lepiej, jeżeli byłbyś zainteresowany to odstąpię ci kilka, może osłodzą ci trochę życie.^_^

mqy 03.11.2003 19:46

Cytat:

M@X.666 napisa***322;(a)
Ja Polecam TagScanner - Ma opcje Batch Tager i mozna hurtowo zmieniac tagi. Na goglach jakos na pierwszej stronie w wynikach wyszukiwania...
Tak, Tak to jest swietny programik....(a wrecz genialny)

http://xdev.narod.ru/index_e.htm

raptor123 03.11.2003 21:47

No musze przyznać, że TagScanner + Total Commander to ładny mariaż do zmiany tagów i nazw plików.
Dzieki chłopaki :piwo: :)
pozdr:)

M@X 03.11.2003 22:03

Another happy customer...
Another brick in the wall ;-P...

merowing 04.11.2003 00:42

Sprawdziłem tego TagScannera i nie za bardzo przypadł mi do gustu, choć przyznam że obsługa ogg jest to coś godnego uwagi, ale poza tym nic szczególnego.

Cytat:

raptor123 napisa***322;(a)
[B]No musze przyznać, że TagScanner + Total Commander to ładny mariaż do zmiany tagów i nazw plików. /B]
Według mnie lepszy duecik tworzą MP3 Media Studio (ID3 Tag Editor) i The Rename Program, ale to tylko moja skromna opinia :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:46.