Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
zgodze sie w zupelnosci - po czesci dlatego ze gf3ti500 to straszna siekiera :) [8500 porownywalbym predzej do gf3ti200] a po drugie ze nvidia faktycznie (w tym przedziale cenowym) dysponuje mocarniejszymi kartami - choc wg. mnie brak im finezji cechujacej karty ati - objawiajacej sie np. lepsza ogolna jakoscia obrazu, i wspanialym anizo - zjadajacym malutko zasobow a dajacym naprawde powazny bonus do jakosci
bo co do potegi, mocy i absolutnego rulesowania 9800pro full wypas to sie chyba zgadzamy? :) [tylko szkoda ze to takie drogie...]
|
8500Full porównuje sie z Gf4Ti 4200 :) - chodź niewiem czemu - toż to 2 vertex shadery w Gf4Ti vs 1 w 8500 i wogóle wyższy technologicznie silnik - 8500full jest dużo wydajniejszy od gf3 ti 200 raczej porównywalny a nawet lepszy niz gf3 ti 500.A ja dalej obstaje przy swoim że wole mieć uaktywnione AA niż anizo
;) wg mnie lepsze efekty daje AA przy czym Ati posiada równie dobre choź nawet może lepsze (posiada AA aż do wersjii x6 nvidia 4x(S - Tylko d3d ))ale powoduje potworny spadek wydajności doschodzacy do 50-60% u nvidii 25-30% (dzięki HRAA).
Ale to zalezy kto co lubi bo na Anisotropic filtering w Ayti prawie wogóle nic nierobi tej karcie spadek wydajności jest śladowy ~2-3%
A u nvidii dosyć znaczny dochodzacy do 15-20% w anisotripc x8
Ati 9800Pro roolz
|| || ||
|