![]() |
Mechanizm ktory odpowiada za czytanie plyt
Siema
Mam problem. Mam w swoim samochodzie zmieniarke plyt CD starszej generacji. Niestety nie chce czytac plyt przegrywanych. Niezaleznie od predkosci nagrawania ani od koloru plyty. Czasami czyta plyte, ale nie jest w stanie jej normalnie odtwarzac. Oczywiscie plyty nie sa porysowane, albo zle nagrane. Wszystko z plytami jest tak jak byc powinno. Jaki mechanizm jest odpowiedzialny za czytanie plyt? Czy predkosc, albo moze laser????? Niestety nic na ten temat nie wiem, i prosze o pomoc. Dzieki |
tego nie zmienisz, plyta tloczona ma zupelnie inna budowe i wlasciwosci od zwyklej plyty cd.
Wszytko tlumacza slowa "starsza generacja" - kiedys plyty cdr byly malopopularne i drogie. Wiec producent nie przewidzial... |
moim zdaniem plyty powinny byc czytane.
Ja mam 5-letnia zmieniare i czyta bez problemow. W domu mam 10 - letni odtwarzacz i tez czyta wszystko. Rozumiem problemy z cdrw ale z cdr nie powinno byc. Czy probowales plyt nagrywanych roznymi palarkami?? Moze to tez zalezec od plyt - sprobuj tych lepszych i od predkosci palenia Aha i moze sie soczewka zabrudzila?? PS Moj sprzet to sony |
obawiam sie ze wcale nie musza...
szczegolnie tansze sprzety niefirmowe oraz sony mialy dlugo problemy z czytaniem cdr wogole mi i paru znajomym padly lasery od cd sony, wiec z dala od tej firmy (moze sie juz poprawili, ale uraz pozostaje) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:29. |