![]() |
Jak to zrobić? Film DVD
Chcę zrobić film z wakacji. Wgrałem klipy do kompa, przy pomocy Adobe Premiera ustawiłem to jakoś, dodałem efekty i wygenerowałem plik *.m2v i audio *mp3. Teraz nie wiem co dalej. Pliku *.m2v nie łyka ani Nero Vision, ani Ulead DVD Factory. Jak podziałeać dalej żeby zrobić film na DVD.
|
Jak to zrobić cd.
Znalazłem tutaj że można to przepuścić przez DVDMaestro 2.9. Zciągnąłem ten program przez Kaazę, ale po strcie informuje mnie, że nie będzie ze mną współpracował bo "no decoders have been detected". Czy ktoś wie o jakie dekodery chodzi i skąd je sciągnąć?
|
Na pewno taki był ten komunikat? A może tylko informował, że podgląd nie będzie dostępny? Bez tego podglądu możesz spokojnie przeprowadzić authoring DVD.
Podgląd się uaktywni gdy zainstalujesz kodeki Cinemaster (albo Ravisent Cine DVD player) |
Maestro
Dziękuję, rzeczywiście masaz rację. Może wiesz skąd zciągnąć dekodery lub playera, o którym piszesz. Straciłem pól nocy na szukanie i nic.
|
Tak z głupia frant spytam: a gdzie znalazłeś DVD Maestro? (Kazaa nie jest jedyną siecią P2P ;)
|
Maestro
W Kaazie udało mi się zciągnąć folder z plikami Maestro, ale to mi nie chce działać, oprócz komunikatu, o którym wyżej dzieją się inne jaja. Może jeszcze tego nie rozgryzłem, na razie nie mam czasu, zajmę się tym w tygodniu. Znalazłem nawet dwa archiwa z Maestro. Każdy ma po niecałe 5 MB. Wczoraj za radą kogoś z forum zainstalowałęm eMule i zciągnąłęm w nocy kolejne dwa archiwa, jeden zawiera śmieci, drugi 25MB plik RAR ale nie otwiera się, moze się coś skopsało przy transferze. Wcześniej spędziłem dwie noce na szukaniu tego w sieci, ale nie znalazłem nic. Może ktoś ma jekiś pomysł??
|
Maestro
Właśnie rozgryzam eMule. KURCZE!!!, tu jest wszystko, a DVDMaestro znalazło mi ok 20.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:33. |