Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z wypalaniem obrazow plyt (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-wypalaniem-obrazow-plyt-27057/)

RaVu 30.10.2003 21:37

Problem z wypalaniem obrazow plyt

Witam.

Od jakiegos czasu gdy probuje wypalic obraz plyty w Nero czy w CloneCD po wypaleniu plyty nie widac w ogole plikow! Jak wypalam poprzez menadzera zwykla kompilacje to wszystko jest ok, tylko obrazy plyt szwankuja. Stracilem juz 5 plyt. Moze ktos jest w stanie mi pomoc? Bede wdzieczny :)

Pozdrawiam, RaVu.

_Neoo_ 30.10.2003 21:47

Może po prostu miałeś pecha z tymi obrazami?
Po pierwsze obrazy na początku sprawdź w jakimś wirtualnym napędzie np. Deamon Tool żeby je sprawdzić, a jeśli nie to obrazy nagrywaj na płytach RW i sprawdź czy działają.
Po drugie sprawdź w topicu przyklejonym u góry czy wszystko robisz poprawnie.

RaVu 31.10.2003 01:39

Cytat:

_Neoo_ napisa***322;(a)
Może po prostu miałeś pecha z tymi obrazami?
Po pierwsze obrazy na początku sprawdź w jakimś wirtualnym napędzie np. Deamon Tool żeby je sprawdzić, a jeśli nie to obrazy nagrywaj na płytach RW i sprawdź czy działają.
Po drugie sprawdź w topicu przyklejonym u góry czy wszystko robisz poprawnie.

Sprawdzalem w Daemon Tools oraz nagrywalem na CD-RW i tez plikow nie bylo! Nie jestem nowy w wypalaniu plyt, po prostu zmienilem kompa na laptopa i w sumie chyba ani razu nie udalo mi sie wypalic obrazu plyty na nim. Moze istnieje jakies zabezpieczenie? Sprawdzalem w CloneCD i wszystko jest na TAK. Poza tym ASPI tez sa prawidlowo zainstalowane. Mial ktos z was moze kiedys podobny problem i go rozwiazal?

RoKFoR 31.10.2003 07:16

a przypadkiem nie wybrales symulacji

RaVu 31.10.2003 13:28

Cytat:

RoKFoR napisa***322;(a)
a przypadkiem nie wybrales symulacji
Napisalem ze nie jestem nowy w wypalaniu plyt ;) ale upewnilem dzis sie znowu i symulacja byla odznaczona a plikow na CD-RW nie bylo po raz kolejny! Tak jak napisalem wczesniej, problem nie dotyczy jednego obrazu plyt lecz jakiegokolwiek (bo sprawdzalem na kilku, narazie na samych bin/cue bo innych nie mam) oraz nie tylko Nero ale rowniez CloneCD gdy kopiuje plyty! Moja nagrywarka to SAMSUNG CDRW/DVD SN-324B (24/10/24). Moze jeszcze wspomne to, ze jak sprawdzam "wypalona" plyte to sesja jest i wydaje sie wszystko ok (widac nawet na powierzchni plyty ze byla wypalana) ale jak wchodze w plyte to jest ona pusta, sprawdzalem to rowniez na innym kompie. Jakby ktos potrafil mi pomoc lub potrzebwal wiecej info to prosze o odzew na GG.

RaVu 01.11.2003 16:31

Nie jestem sam

Przeszukalem forum i z tego co widze to nie tylko ja mam taki problem: Laptop nagrywarka Samsung SN-324B(combo) i pliki *.bin
Przepraszam za powtorzenie tematu :sciana:
Czy naprawde musze isc z tym do serwisu? Jak zabiora mi kompa na 3 tygodnie to sie pochlastam ;)

SEBAW 01.11.2003 23:12

Nagraj obraz metodą Disc-At-Once/96, jeżeli takie coś twoja nagrywarka posiada.
A czy ten objaw ukazał się po wgraniu jakiś sterów do kompa lub coś w podobie ??? Spróbuj jeszcze wgrać stery ASPI + fixaspi. Jeżeli posiadasz płytę główną opartą na chipsecie VIA to wgraj stery od VIA. Nie wiem czy to pomoże, ale spróbować nie zaszkodzi.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:41.