![]() |
Cytat:
|
karta za 2k zlotych i procek za podobna cene - za te pieniadze mozna kupic dwa budzetowe komutery niewiele wolniejsze...
|
Re: !!!!!!Komp do złożenia!!!!!
Cytat:
|
Cytat:
9100 to bardzo dobra karta za bardzo dobrą cenę, co wielokrotnie potwierdzano w testach i opisach (np na www.benchmark.pl) |
w polsce to jest mocarna karta za dobra cene - w stanach jest to karta do kompow biurowych - u nich juz 9500 jest uwazane za lekki przezytek
ps. sam mam 9100 i nie narzekam - choc 9700 (tez mam) jest jednak CIUT mocniejszy :) ps2. stukalem sie wielokrotnie |
Cytat:
9100 to słaba karta :D :D wez sie stuknij gdzie trzeba :cisza: |
hmm... mi sie nie gryzie na szczescie - w wiekszosci przypadkow konflikty sprzetowe to kwestia slabego zasilania - karty ATI ssa mnostwo mocy i kiedy jej braknie to wszsytko sie sypie
karty sa dobre, nawet mocarne - problem lezy w sterownikach... karty slabe - 8500/9100/9000/9200 - sa traktowane po macosszemu przez ati - nowe sterowniki praktycznie nic nie zmieniaja w ich sprawie (a jesli juz to na gorsze) - przy kartach ze sredniej polki sprawa jest juz ciekawsza - bo praktycznie problemow juz nie ma - a moc jest niezaprzeczalna co do wydajnosci - ciezko laikowi przekonywac - sa testy - na benchmarku, ciekawy test jest na stronie warszawskiej gieldy komputerowej (karty low end - hehe - u nich miesci sie w tym tez 8500/9100), na zachodnich serwisach tez sporo pisali sa testy w ktorych fx 5200 wypada gorzej niz radeon 7000! i nie sa to pojedyncze przypadki - karty FX naprawde nvidi nie wyszly - a to ze pchaja sie ciagle w te slepa uliczke swiadczy o nich raczej fatalnie |
Cytat:
czasami też tak robię różne fora, różni ludzie, różne odpowiedzi |
Miałem ATI i gryzło się z MSI KT4V i wiem że ATI gryzie się z płytami głównymi częściej niż GF (dwa tygodnie walczyłem z ATI ,łacznie ze zmianą biosu płyty głównej teraz jest GF i wiem że więcej nawet nie pomyślę o kupnie ATI) ale wybór należy do wybierającego :))
|
Cytat:
Własnie przymierzam się do kupna nowej grafy ...i mam właśnie dylemat pomiędzy Nvidia a ATI ...:chytry: |
a czy ja pisze ze to cos zlego ;) tylkot taka ciekawostke podaje ;)
|
nie widze w tym nic zlego...
|
koleś dal taki sam temat na forum tweak'a
|
Cytat:
Maxtor dobra firma lecz ja polecam Barke :) - Cicho i wydajnie Baracuda V 120GB SATA będzie good Obudowa - tak jak zaznaczył Sid - Szefteka :) Grafika - Do takiego zestawu r9600Pro (ewentualnie jak jeszce będize Radziwił 9500Pro) 128mb To spokojnie wystarczy !Puki co ŻADNA(Oczywiscie z segmentu do gier nie mówie tu o profesjonalnuych kartach do obróbki 3D) karta niepotrzebuje aż 256 pamięci . nawet radek 9800Pro (tak tak 256 to chwyt marketingowy) Aha i pamieci polecałbym, jak juz coś ALBO 2x 256 lub 2x 512 Dual ddr na intelu to PODSTAWA. Reszta OK |
coz, ja tez bym bral amd, ale jak pisal Sid - to kwestja preferencji
pod tego pentiuma plyta niezgorsza grafa - zdecydowanie jakas ATI - nvidia zostala daleko w lesie na chwile obecna - 9500 bedzie dobrym wyborem, np Herkules obudowa - raczej chieftec hdd - moze to nie hit wydajnosci, ale nadal scisla czolowka, wiec bralbym Hitachi (dawniej IBM - legenda wytrzymalosci na duze obciazenia - po paru latach docenisz :chytry: ) pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:55. |