Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Overburning w Easy CD Creator 6 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/overburning-easy-cd-creator-6-a-27096/)

rcobex 01.11.2003 08:55

Overburning w Easy CD Creator 6

Zainstalowalem sobie ten pakiet, i nie moge znalezc ustawiawień do "overburningu". Będe wdzięczny za pomoc.

rcobex 01.11.2003 11:24

Wydawało mi się że wersja 6 umożliwia overburning, jednak w opcjach nie ma nic na "ten temat". Hmmm taki kombajn i nie ma podstawowej opcji. Może w WinOnCD 6 jest taka zakladka, sam nie wiem, chciałem co nie co popróbować na czymś innym niż Nero. Może ktoś coś napisze.....

yahol 01.11.2003 15:25

Co do EasyCDCreator - to po prostu nie pamietam, czy ta funkcja jest, czy nie. Uzywalem v 5 Platinium.
Co do WinOnCD - to overburning jest z cala pewnoscia.

nimal 01.11.2003 15:30

tez slyszalem ze w EasyCD v6 jest raka opcja, ale nie uzywam tego softu - powolny, bardzo duzy, zero kontroli nad plyta...
natomiast z cala pewnoscia WinOnCD jest godny polecenia, jezeli prawidlowo rozpozna Twoja spaware - niestety ma kiepskie bazy sprzetu i czasem rozpoznaje spaware, ale pisze ze np cdtext niedostepny albo daoraw - czyli bzdury - i to chya jedyna wada Winona :)

pozdro

Franc 01.11.2003 16:10

Aby była dostepna zakładka z overburningiem w Easy CD Creatorze 6, musisz zainstalować ostatni update do tego programu

rcobex 01.11.2003 20:29

Zaktualizowałem go do wersji 6.1.1.7 SP12, dalej nie ma zakladki związanej z overburningiem. WinOnCD wolałbym omijać, po ostatnim razie narobił mi tyle bałaganu w systemie że wydawało mi się że nie zrobie już nic poza "format c:".

rcobex 02.11.2003 11:02

Zdecydowałem się wziąść za WinOnCD 6, zainstalowałem, następnie zaktualizowałem go do wersji 6.0.2 (na stronie producenta była to najnowsza aktualizacja). Wszystko fajnie, uruchamiam soft, pokazuje się ładne okrągłe menu i na dzień dobry komunikat o pobieraniu pliku "$RX4BA.tmp", zapisałem ten plik i kilka następnych zresztą, lecz przy każdorazowym uruchamianiu WinOnCD wyskakuje mi to samo lecz zmieniają się nazwy tych plików. Rozszerzenie pozostaje to samo tmp., ale jest to bardzo denerwujące jak zresztą można się domyśleć. Program działa, nagrywarkę mi wykrył, overburning także niczego sobie, tylko to pobieranie pliku przy starcie wizarda, za każdym razem. pierwszy raz korzystam z tej wersji programu i jako tako nie mam z nim doświadczenia ale narazie mi się podoba. Gdybym jeszcze znalazł przyczynę "pobierania pliku" przy starcie wizarda to było by wszystko bardzo fajne. Przy pobieraniu pliku system pisze że plik może być szkodliwy dla komputera jeśli zawiera złośliwy kod - tak pisze dosłownie. Może ktoś pomoże mi z tym problemem ?

Franc 02.11.2003 12:10

Cytat:

rcobex napisa***322;(a)
Zaktualizowałem go do wersji 6.1.1.7 SP12, dalej nie ma zakladki związanej z overburningiem. WinOnCD wolałbym omijać, po ostatnim razie narobił mi tyle bałaganu w systemie że wydawało mi się że nie zrobie już nic poza "format c:".
Ostatnia wersja Patcha do CD Creatora to: v6.2.0.110, a co do WinOnCD to używam go od dawna i u mnie żadnego bałaganu nie robi, nie wspominając o pobieraniu jakichś plików tymczasowych

rcobex 02.11.2003 12:27

Czy po zainstalowaniu patcha 6.2.0.110 do Creatora 6 overburning zadziala ?

rcobex 02.11.2003 13:30

A więc, po zainstalowaniu do Creatora 6 patcha 6.2.0.110 (najnowszy jaki znalazlem ktory polecono mi w ostatnim poscie) niestety nadal nie ma opcji związanych z overburningiem. W małej zakladce za dole można tylko wybierać standardowe wielkości plyt CD. Szkoda że Roxio akurat w tym pakiecie nie pomyślało o tak moim zdaniem dosyć podstawowej opcji.

Franc 02.11.2003 14:20

Cytat:

rcobex napisa***322;(a)
A więc, po zainstalowaniu do Creatora 6 patcha 6.2.0.110 (najnowszy jaki znalazlem ktory polecono mi w ostatnim poscie) niestety nadal nie ma opcji związanych z overburningiem. W małej zakladce za dole można tylko wybierać standardowe wielkości plyt CD. Szkoda że Roxio akurat w tym pakiecie nie pomyślało o tak moim zdaniem dosyć podstawowej opcji.
Opcja powinna być w jednym z menu rozwijanych na górze, nie mam zainstalowanego w tej chwili Creatora wiec nie wiem dokładnie gdzie, ale na pewno była

zorg 03.11.2003 01:53

creator 6 overburn

dziala ale od wersi 6.1,17 w gore

a to co ?

rcobex 03.11.2003 07:55

Wlaśnie tej opcji mi brakuje, nie mam tej zakładki, powinna być a nie ma. Aktualizajce zrobiłem więc nie wiem dlaczego ta opcja jest u mnie niedostępna.

nimal 03.11.2003 08:05

czy nie dziwi Cie ze:
- WinOnCD u Ciebie bzikujue, a u innych nie?
- EasyCD tez zglupial bo czegos tam nie udostepnia?
Sory jesli sie myle ale ja bym zaczol od porzadkow w systemie - chyba tam lezy problem. Moze tez masz spaware ktorej te dwa progsy po prostu nie rozpoznaja do konca prawidlowo (sprawdz - masz cos takiego jak info o spawarce - model, bios, obslugiwane funkcje... czy tam sie wsio zgadza) :blee:

rcobex 03.11.2003 08:16

WinOnCD 6 nagrywarke rozpoznaje, pisze ze nie obsługuje cd textu ale Lite-On 52327S nie będzie właściwie rozpoznawalny. Tak czy siak pod WinOnCD wszystko dziala jak trzeba. Nero wiadomo, wszystko OK. Inne programy typu Alcohol, BlindWrite i Clone również dzialają bez problemów. Nie mam wszystkich zainstalowanych oczywiście ale kiedyś probowałem co nie co. Myślę że to wina po stronie Creatora ktory co prawda nagrywarke rozpoznaje ale najwyrazniej nie do konca prawidlowo. Może jest inna wersja tego softu, kiedyś były dwie - Basic i Platinum. Może tylko wersja Platinum umożliwia overburning, sam nie wiem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:56.