![]() |
Memorex CD-RW
Kupiłem ostatnio 4 sztuki Memorexa CD-RW X24, nagrywałem kilka razy z prędkością X16 ( na Lite-On 52327S wolniej sie nie da ) i już trzecia się wysypała !. Czy one naprawde są takie kiepskie ? Mam jeszcze jakieś Esperanza HighSpeed i wytrzymały dużo więcej a kosztowały dużo mniej. Płytki nadają się tylko do śmietnika, nie da się kompletnie nic z nimi zrobić. Miał ktoś taki przypadek z tym producentem ?
|
Ja ogólnie to unikam płytek które zaczynają się na "M" ...;)
|
Tiak...racja "M" MediaStore wywaliłem już dawno :)
|
Ja mialem kilka tych plytek, tez nie dalo sie nic z nimi zrobic, oddalem do sklepu i za tydzien mam dostac nowe. Memorex wydal trefna partie 10 tys sztuk tych plytek i trafily o dziwo tylko do polski.
|
A ja kupilem 2 sztuki tych memorexow i na razie wypalaja sie bardzo dobrze (lg8481b) na 24x. Zadnych problemow nie zauwazylem a troszke je katuje.
Pozdrawiam |
Zarówno Memorexy jak i Esperanza RW-US 16-24x to Infodisc, z takim samym kodem ATIP - i moim zdaniem są dokładnie tyle samo warte. Jakkolwiek tanie są, to i tak są za drogie!
|
Cytat:
|
ja na tych Memorexach CD-RW X24 nagrywalem tylko raz (Lite-On 52327S):
- najpierw 24x, Nero napisal, ze wszystko ok, ale potem nie dalo sie tego w zaden sposob odczytac nawet na litku, ktory to nagral minute temu - potem 16x i juz poszlo ok, udalo sie odczytac u mnie i jeszcze u kilku innych osob wiec jednak z tymi Memorexami jest cos dziwnego |
Dodam jeszcze, że Lite-On 52327S ma mały problem z wypalaniem na plytach CD-RW.(( Tzn. płyta będzie nagrana, ale z zawartością błędów...:chytry:
A ty jaki bios posiadasz w swoim napędzie ??? |
Mam wersję QS0C, nieoficjalną zresztą. Wiem że ta wersja ma problemy z CD-RW ale na innych plytkach jest wszystko OK. Memorexy zepsuły się w ten sposób że nie widzi ich nagrywarka, sprawdzałem na innych modelach nagrywarek aby się upewnić.
|
chyba trafilem na dobra partje, bo u mnie nie spotkalem sie z najmniejszymi problemami (52327S QS04)
|
Cytat:
|
przy najblizszej okazji sprawdze, obecnie moje rw sa w obcych rekach ;)
|
Cytat:
|
troche temat odgrzeje.
Dzis zmianilem bios na QS0C oficjalny, po tym kupilem Memorexa RW 24X. Nie wiem teraz czego to wina (biosu czy plytki) ale z 24X jeszcze nie nagralem jej poprawnie, bufor skacze, czasem wywala nagrywanie, a jak sie nagra to nie da sie odczytac. Jak myslicie, wrocic do starszego biosu, czy plytke wywalic?? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:20. |