![]() |
Czyszczenie DVD+ - RW, problem ?
Witam
Kupiłem nagrywarkę DVD TDK A040212N. Na próbę wypaliłem płytkę dołączoną do nagrywarki (TDK + R niby RW). Później chciałem ją wyczyścić. Użyłem do tego NERO. I pojawił sie problem. Wyskakuje komunikat: TDK DVDRW0404N: This media is not rewritible and therefore cannot be erased. Please insert a rewritible disc. Rozumiem z tego że tak jakby płyta nie była RW. Ale na niej pisze RW. Czyżby ta płyta była mimo wszystko jednokrotnego zapisu, czy może do czyszczenia płyt należy używać innego programu. W oprogramowaniu dołączonym do nagrywarki (Pinnacle InstantCD+DVD) nie mogę znaleźć opcji czyszczenia płyt. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Piotr. |
A ta płyta RW jaki ma kolor spodu?
|
Od spody ma kolor wpadający w fiolet.
Zaumażyłem przed chwilą , że nie potrafi też czyścić zwykłej płyty cd-rw. Ten sam komunikat. Tak że chyba coś z oprogramowaniem nie tak. Ale nie wiem co. Proszę o pomoc. Piotr |
A jaki model NERO posiadasz? Może masz zbyt stary i należy go zaktualizować.
|
Próbowałem zarówno z Nero 5 jak i 6, ale nic nie pomaga.
|
sprawdz z inna plyta a jak nie pomoze to service
|
A ty chociasz posiadasz oryginalny numerek seryjny do NERO i odpowiedni do tej nagrywarki ???
|
sciagnij dowolny sofcik majacy mozliwosc kasowania plyt, jakas wersje testowa chociazby: clonecd, alcohol, dowolny inny... sprawdz - jak i tam sie nie da - serwis, jak sie da tzn ze nero nie chce wspolpracowac
|
Już sobie poradziłem. Chodziło o to, że płyta dołączona do nagrywarki nie była RW mimo że na niej niby tak pisze.
Wielkie dzięki za wszelkie rady. Pozdrawiam Piotr |
No i dlatego pytałem się o kolor. Ty napisałeś "Od spody ma kolor wpadający w fiolet." a ja mysląc, że to coś ciemnego, podobnego do cd-rw i machnąłem ręką... :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:39. |