![]() |
USB Problem
Mam problem z USB, mam cd do mobo i te nie pasuja, sciagalem z sieci i też nie pasują. Płyta ECS P4VXAD+, chipset VIA P4X333/VT8235, może ktoś posiada taką plytę i ma dobre stery to bardzo prosze, dodam, że wszystko na XP, może istnieje ręczny sposób zapakowania tych sterów?
|
usb2 potrzebuje sp1 do xp...
przynajmniej na mobo na nforce2 |
Cytat:
|
W menu właściwości systemu, w zakładce "sprzęt", przycisk "menadżer urządzeń" powineneś mieć kontrolery z żółtym wykrzyknikiem. Jeśli nie to prawdopodobnie masz wyłączone kontrolery w BIOSie. Jeśli tak (żółte wykrzykniki) to prawym przyciskiem na wykrzykniku i wybierz aktualizację sterownika. Wskarz folder ze sterownikiem, powinno w ten sposub dać się zainstalować. No chyna że masz uszkodzony kontroler USB. Tak kiedys było u mojego klienta na płycie ECS, niestety nie pamiętam modelu. Drugi efzemplarz działał bez zarzutu.
|
Cytat:
|
Nowa nie znaczy sprawna. Wśród ECSów jest bardzo duży odsetek niesprawności :( . Kiedyś miałem klienta który kupił dzień wcześniej płytę i miał uszkodzone kontrolery IDE. Na szczęście wymienił ja tam gdzie kupił, ale pozorne oszczędności z tańszj płyty musiał wydać na dojazd do sprzedawcy (ponad 100 km).
|
po pierwsze od ecsow to sie trzymam zdaleka (k7s5a mnie tego nauczyla)
2 co do sp to ja bym poprostu po instalacji (juz mowie jak do lamera) wywalil te urzadzenia w megagerze urzadzen a puzniej kliknal ten badzew zeby szukalo nowych urzadzen co do usb 2.0 to do wszystkich z tego co mi wiadomo trzeba instalowac sp1(w win98se jest oczywiscie rozwiazanie bardzo proste czyli producent dostarcza stery ale nie w xp :):):) buhahaha mozna rzec) ja tam jak sp1 to tylko ze zintegrowanym xp bo mniej miejsca na dysku a poza tym to juz troche inna bajka niz "nakladka" i wszystko by wykrylo na 100% na cholere komu usb 2.0 - przeciez to bajer ja tam ze swojej 1.1 magistrali zadko korzystam no chyba ze ktos ma zewnetrzna nagrywarke :):):):) w tym cholernym sp1 mnie drazni ze jeszcze nie mam sterow do mojej dzwiekowki via ac97 vt8233(kt266a) bo tyle to by chyba mogli wlozyc (wszystko jest tylko tego soundu brak) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:06. |