![]() |
Menu startowe filmu
Jak zrobić menu startowe filmu?
Jeśli film ma poniżej 4,7 GB to nie ma problemu: Any DVD, CloneDVD i po sprawie. Jeśli film jest natomiast większy ( a tak jest prawie zawsze ) to biorę AnyDVD i Shrinka. Film mi się co prawda mieści na płycie, ale menu startowe diabli wzięli. Nie wiem nawet jak je wydobyc z orginalnego filmu? Gdzie je wkleić itp... krótko mówiąc zero. Czekam na pomysły!!! Pozdrowionka ATUK |
A kto ci powiedzial ze DVD Shrink wypieprza menu? Zamiast na reauthor klikaj na Backup i elegancko zostawi ci menu (transkoding nie jest az tak okropny jakosciowo jak re-encoding). Uzyj oczywiscie DVD Shrink 3.0 beta 5 i zaznacz opcje deep analysis - utrata jakosci jest niezauwazalna. Trwa to okolo godziny + czas na wysmazenie DVD. Pozdrawiam...
|
dvd xpress zrobi to prosto
Jedno klikniecie i masz caly film nawet 7gb i menu tylko zaznacz ..entire disc ..
|
Zorg dzięki , ale przez twój obrazek nie widać co napisałeś. Jakbyś mógł jeszcze raz.
Chyba nie dokońca zrozumieliście o co mi chodzi : nie chce filmu z dodatkami. Chce menu startowe i film. Moje pytanie : jak do filmu dołączyć menu. |
Jeśli chcesz menu w ogóle to zerknij na stronę z sig'a gdzie znajdziesz tekst Palacza na temat tworzenia menu. Jeśli chcesz zachować oryginalne menu to MenuEdit'em (do tego wystarczy wersja freeware'owa) wycinasz zbędne guziki (tylko logicznie oczywiście napis w menu będzie dalej widoczny) a VOBy powstałe w wyniku reauthoringu 'łączysz' z oryginalnym menu przy pomocy IfoUpdate'a (jak z niego skorzystać możesz się dowiedzieć czytając końcówkę mojego przewodnika o dodawaniu napisów)
|
atuk- czytaj
Chyba nie dokońca zrozumieliście o co mi chodzi : nie chce filmu z dodatkami. Chce menu startowe i film. Moje pytanie : jak do filmu dołączyć menu.
No wlasnie jak zrobisz tak jak na obrazku wyzej to bedzie i film i menu !! a co bylo do przeczytania to widac ! reszta nie potrzebna ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:48. |