![]() |
Naped
I co, ma juz ktos napedzik?
Komputronik juz ma na centrali :) byc moze jade jutro albo w poniedzialek go kupic ;)... Moze juz mozna cos powiedziec o tym napedzie? Jak pali? Czy odczyt plyt nagranych za jego pomoca jest bezproblemowy?(znane sa problemy z 411S :)) Kupic/nie kupic oto jest pytanie... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dostałem oficjalne potwierdzenie - napęd będę miał u siebie już jutro, ale najpierw musi zostać opublikowana recenzja Gigabyte'a. Aha, LDW-811S idzie już również do sklepów - więc będzie można ją już kupić.
|
Cytat:
|
Tak gonimy za prędkością nagrywania (x8) a zapominamy o problemach z odtwarzaniem filmów DVD na stacjonarnych pleyerach gdzie wskazane jest max palenie x2. A trwałość nośników R+ i R-.
Trzeba o tym wszyskim pamiętać i nie napalać się nowinkami! |
Cytat:
|
Nowe wieści na temat konwersji 411S@811S.
Wiadomo już na pewno, że wgranie EEPROM'u z 811S nic nie daje. Lite-On zastosował tym razem zabezpieczenie i trzeba będzie hackować firmware. Ale nie traćcie nadziei, prace trwają, trzeba czekać na efekty. Jak tylko będę coś wiedział, dam znać na forum. Nulek |
Na zachodnich forach juz maja ten model - wyglada ze jest wbrew temu co twierdzi liteon na tym samym chipsecie.
"At this stage however, I am of the opinion that it is indeed the SAME CHIPSET." |
811S pojawi się 19.11 w ofercie A.B. jest to raczej na 100% pewny termin, więc już nie długo!
|
Na Cdrlabs też nie mogę znaleźć istotnych konkretów.
Jeszcze dziwniejsze jest to, że 811 miała być u nas dostępna od 11 listopada, a niektóre sklepy już ją nawet umieściły w cenniku np. http://www.kontrast.pl/cennikSpec.asp?current_id=634 Najciekawsze są jednak te bliźniacze biosy 411 i 811. Pytanie tylko, czy Lite-On po akcji z 401@411 nie wprowadził do 811 jakiej ukrytej sztuczki? |
Cytat:
Moim zdaniem najprościej osiągnąć sukces wgrywając EEPROM z 811S, czyli analogicznie jak przy 401S@411S. Problem polega na tym, że nigdzie nie ma tego EEPROMU. Moderatorzy zachodnich forów dyskysyjnych bezlitośnie ucinają dyskucje, w których mowa o EEPROM. Z nowych informacji na temat 811S istotna jest ta, że najnowszy firmware umożliwia zapis 8X na wybranych nośnikach DVD+R 4X. Jeżeli macie jakieś informacje na temat konwersji 411S@811S dajcie znać!! Nulek |
Czy zmienilo sie cos w tym temacie? Minelo troche czasu od ostatniego postu wiec moze ktos juz wie jak to ugryzc. 97% zawartosci eeprom z nagrywarki 811S jest zgodna z 411S, wiec moze ktos juz doszedl jakie cyferki nalezy zmienic aby f/w z 811S zadzialal na swojwj starszej kolezance. Troche mnie martwi ta dziwna cisza w tym temacie :(
|
Przesyłka się spóźnia bo napęd miałem mieć kilka dni temu, a mój dostawca sam jeszcze nie otrzymał sprzętu :(
Jeżeli chodzi o czyste nośniki, to niestety będzie to coraz częstsza praktyka, bo jak ceny napędów spadają to się tnie wszystkie koszty. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:16. |