Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dziwne słowa Billa G. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dziwne-slowa-billa-g-27316/)

kiewas 10.11.2003 22:06

A co sie miał gość przejmować - przynajmniej 5% użytkowników korzysta z oryginałów.. niech sobie chłopak pojedzie do ruskich... :D AA, tam nawet kompów nie mają:D

przemo_one 10.11.2003 10:03

po pierwsze to bill nie mogl powiedziec "***cie sie na ryj"
polityka microsoftu jest taka ze jak ktos ma pirata to zeby go przekonac i edukowac zeby zmienil soft na oryginalny (klijent w wiezieniu to martwy klijent wiec lepiej pirata edukowac niz go wsadzic)
poza tym on sie tym nie przejmuje nobo czym????
ja bym tych slow nie traktowal jako przyzwolenie bo to blad i glupota - poprostu moim zdaniem nie mial co powiedziec - tak jak clinton o monice(nobo co mial gadac ze go to denerwuje??)
wypchl sie sianem bo w polsce jest prawo jakie jest i koniec
a ja jestem legal (na razie)

Fantomas 10.11.2003 09:55

Bartez, jak będą rozdawali licencje na office - może być 97 - to weź jedną dla mnie. :) System mam kupiony z licencją - potrzebuję tylko na pakiet biurowy, no i może jeszcze Visio. :) :) :D
Miłego dnia

Bartez 09.11.2003 04:46

zgadzam sie z przedmowcami, chodzi o reklame i wpojenie ludziom jedynego slusznego systemu operacyjnego jakim jest windows.

indywidualni uzytkownicy nie maja co obawiac sie, ze do ich domu wpadnie BSA i przetrzepie kompy. po prostu im sie to nie oplaca. Inna sprawa to firmy, zwlaszcza wieksze, ktore przewaznie maja licencje, gdyz kary sa zbyt wysokie.

Co do szkol (u mnie tak np jest - program AATP), coraz czesciej MS rozdaje licencje dla studentow, czy nauczycieli. Jedynym warunkiem jest wykorzystanie programu w celach edukacyjnych, a nie komercyjnych. Po co? Zeby jeszcze bardziej zachecic do tego systemu. Zdrowo myslacy czlowiek wie, ze przecietnego studenta nie stac na OS wart 1,5 czy 2 tys zl. Z drugiej strony tak czy tak go bedzie mial, wiec dlaczego by nie zrobic sobie reklamy i pokazac jaki to MS jest hojny i uczynny. I tak to sie kreci. A skutek? KAZDY zna windowsa i o to chodzi.

paja 08.11.2003 20:32

co prawda to prawda :)

Co BILLOWI ZALEŻY NA TYCH KILKUDZIESIĘCIU milionach zarobionych na biednych polakach jak od amerykańców wyciągnie więęęęęęęcej

pawelblu 07.11.2003 19:29

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
nie - chin nikt nie zaatakuje - to jest naprawde Smok ktory wybuchnac moze tylko od srodka
Wiem, wiem ;p tak sobie tylko zazartowalem. Tym bardziej nieplacalne by to bylo poniewaz wymiana handlowa USA-Chiny jest niewyobrazalna na skale swiatowa (naprawde jest to duza czesc) i gospodarka USA takiego wstrzasu by nie wytrzymala.

kraluk 07.11.2003 18:58

MS Biznes Forever ;)

-Sid-The-Rat=> 07.11.2003 18:15

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
Nie - wtedy CIA odkryje w Chinach bron chemiczna i 4 mocarstwa (w tym Polska) uderza na swiatowe zagrozenie.

PS. Biedna Britney ;p

na co przywodca chin powie amerykancom - na jednego mojego zolnieza macie 14 pociskow - przy uzyskiwanej przez was celnosci zabijecie 2/3 - nadal bedzie to kolo 5milionow zolniezy - zastanowcie sie czy sie wam taki deal oplaca...

nie - chin nikt nie zaatakuje - to jest naprawde Smok ktory wybuchnac moze tylko od srodka

mallow 07.11.2003 18:11

Dodajcie do imienia tworcy MS ... "The..."

pawelblu 07.11.2003 16:41

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
.. dodam tylko ze wlasnie ta reklama - a raczej jej potencjalny brak jest ostatnio problemem BG - chodzi o chiny, GIGANTYCZNY rynek, na ktorym ma w ciagu maks 2 lat powstac alternatywny dla MS ssytem operacyjny - gdyby sie to powiodlo - a w chinach, kraju zamordyzmu jest to mozliwe - to MS stracilby WIELKIE pieniadze - i moze wreszcie zyskal konkurenta
Nie - wtedy CIA odkryje w Chinach bron chemiczna i 4 mocarstwa (w tym Polska) uderza na swiatowe zagrozenie.

PS. Biedna Britney ;p

-Sid-The-Rat=> 07.11.2003 14:45

nimal - brawo za szybkosc
dodam tylko ze wlasnie ta reklama - a raczej jej potencjalny brak jest ostatnio problemem BG - chodzi o chiny, GIGANTYCZNY rynek, na ktorym ma w ciagu maks 2 lat powstac alternatywny dla MS ssytem operacyjny - gdyby sie to powiodlo - a w chinach, kraju zamordyzmu jest to mozliwe - to MS stracilby WIELKIE pieniadze - i moze wreszcie zyskal konkurenta

a MS wykreowalismy sami - tak jak kreujemy inne potwory zabijajac sie w wyscigu o nastepne i nastepne wersje NAJ NAJ najnowszego softu (ktory postawimy na poleczke)

ciekawe gdzie by bylo adobe gdyby nie to ze photoshopa zna kazdy? pewnie w lesie...

ps. Britnej Spirs ostatnio plakala w MTV ze ja okradaja takie wredne typy jak piraci i ona spac po nocach nie moze

pawelblu 07.11.2003 14:12

Cytat:

Alinoe napisa***322;(a)
ZETOXA zapomniałeś dodać że owo pytanie miało ciąg dalszy "..pirackie oprogramowanie Microsoftu bo ceny oryginalnych produktów są wysokie jak na polskie warunki" - cóż bill jest swietnym managerem i dobrym dyplomatą, cóż innego mógłby rzec w takiej sytuacji, wypowiedź "kradzież, skandal" świadczyło by że uważa iż 95% procent polaków - w tym spora grupa jego rozmówców to złodzieje!! dodać warto jeszcze że powiedział również "że nie pracuje już dla pieniędzy" - innymi słowy już swoje zarobił (jest tego trochę) i to czy w takiej polsce 90kilka procent bazuje na piratach nie robi mu różnicy zwazywszy że na spotkanie ze studentami sgh przyszedł po podpisaniu kilku papierków z leszkiem millerem.

Tak, o to wlasnie chodzi. Na takiej konferenji w takich warunkach i przy takich rozmowcach nie mowi sie wiecej niz dyplomacja na to pozwala. Lepiej powiedziec cos lagoniej a potem to doostrzyc niz walnac jakos gafe a potem zalowac. Jak sie tak publiczna osobe pyta na goraco co o mysli o jakims fakcie to nalezy sie spodziewac wywazonej odpowiedzi.
Poza tym nie tylko Billowi nie przeszkadza piractwo. Nie tylko on dorobil sie takiej kasy ze piraci juz mu nie przeszkadzaja. Nawet takie (gwiazdy ??) osobistosci jak Robbie Wiliams, czy Britney Spears ( :D ) przyznaly publicznie, ze im na sprzedazy plyt juz nie zalezy bo i tak dorobili sie kroci, wiec piractwo im nie przeszkadza.

Alinoe 07.11.2003 13:32

ZETOXA zapomniałeś dodać że owo pytanie miało ciąg dalszy "..pirackie oprogramowanie Microsoftu bo ceny oryginalnych produktów są wysokie jak na polskie warunki" - cóż bill jest swietnym managerem i dobrym dyplomatą, cóż innego mógłby rzec w takiej sytuacji, wypowiedź "kradzież, skandal" świadczyło by że uważa iż 95% procent polaków - w tym spora grupa jego rozmówców to złodzieje!! dodać warto jeszcze że powiedział również "że nie pracuje już dla pieniędzy" - innymi słowy już swoje zarobił (jest tego trochę) i to czy w takiej polsce 90kilka procent bazuje na piratach nie robi mu różnicy zwazywszy że na spotkanie ze studentami sgh przyszedł po podpisaniu kilku papierków z leszkiem millerem.

pozdrawiam, Marcin

Pawel_k 07.11.2003 12:42

Biznes is biznes...

KarolluZ 07.11.2003 11:48

w sumie to nie zdziwiła mnie ta wypowiedź Billa G. jaką przytoczył Zetoxa... Zresztą po co zabezpieczyć wina, skoro każde zabezpieczenie można obejść... Zresztą każdy obawiał się instalować XP, bo ponoć miał się łączyć z Microsoftem i donosić o oryginalnym inaczej XPeku. Rzeczywiście mu to wisi...

To prawda, że większość siedzi na windach bo nie znają Linucha... widząc pingwinka po raz pierwszy uważają, że jest dziki i wolą powrót do windy... To jest normalne bo ja jestem takim przykładem. Po prostu brakuje mi kogoś kto by mi wpił [czasami rękoczynami], że linuch jest lepszy od windy. Co prawda na nim sobie nie pogram w to co chcę, ale to jest nie aż takie ważne...

BTW... jak bym miał kasy jak lodu to bym z miłą chęcią kupiłw końcu coś oryginalnego... ot choćby winde XP, żeby ładnie prezentowała się na półeczce :):cisza:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:27.