![]() |
Bariera celna, ktokolwiek wie?
Witam uszanowanie!
Mój problem jest mianowicie taki: Ponad miesiąc temu wysłałem paczkę z USA na mój adres w naszym uroczym kraju. Ponieważ nie śpieszyło mi się zbytnio, zrobiłem to drogą morską. Do tej pory paczki nie otrzymałem. Tutaj nasuwa się pytanie, dlaczego? Byłem na poczcie i pewna pani w okienku powiedziała, że może stać na cle, że ci z urzędu często tak robią, szczególnie jak jest przesyłana drogą morską. Czy istnieje jakaś inna, niż przez pocztę, możliwość dowiedzenia się czy tak faktycznie jest? Może bezpośrednio w Urzędzie Celnym- tylko jak? Mam tam parę rzeczy do komputera- klawiaturę, wiatraczki, radiatorek na north bridge i kontroler wiatraków. Jednak bardziej zależy mi na moich ciuchach, które sobie tam kupiłem. Jak myślicie- można się czegoś o tej paczce dowiedzieć. Aha, dowód nadania mam, paczka jest ubezpieczona, więc nie powinna się zgubić, myślę, że takich bardziej pilnują. Z góry dziękuję za informacje na ten temat Pozdro :3msie: |
O clo raczej bym sie nie martwil. Paczki wysylane droga morska nie sa praktycznie nigdy sprawdzane (pod katem tego, co w nich jest i czy nie trzeba tego przypadkiem oclic). Fakt, ze panstwo stara sie klasc lape, na czym tylko sie da, wiec to zapewne rowniez jest jedynie kwestia czasu, ale do tej pory nie bylo z tym zadnych problemow.
Natomiast musze Cie troche zmartwic, ale miesiac to... nic. Nie twierdze, ze tak musi byc, ale jest bardzo prawdopodobne, ze paczke dostaniesz po 2 - 3 miesiacach. Tak to niestety najczesciej wyglada. Miesiac to juz niby w miare realny okres czasu, zeby zaczac tej paczki wypatrywac, ale przez jeszcze jakies 2 - 3 tygodnie nie robilbym tego zbyt intensywnie ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03. |