Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Odtwarzacz do filmów (https://forum.cdrinfo.pl/f5/odtwarzacz-filmow-27364/)

bubba 14.11.2003 18:03

Używałem AllPlayera, ale często się "wieszał" ,pytał o kodeki , które były zainstalowane etc. Zmieniłem na BSPlayer i po wszystkich kłopotach.

nimal 14.11.2003 13:09

ok, thx Sid za podpowiedzi - sprawdze (jak pisalem bsplayera nie widzialem juz hoho :) )

sid2 14.11.2003 13:00

eh... czego oczy nie widza tego sercu nie zal - na divx'a nie spojzysz jak obejzysz ffdshow - tez sie opieralem - glownie przez lenistwo i fakt ze zadko ogladam filmy - ale od tamtego czasu nawet nie czytam informacji o nowych kodekach - tylko od razu nowe ff zasysam :)

ps. w bs mozna zmieniac aspect ratio... mozna wpisac dowolne i zmieniac jednym nacisnieciem klawisza

nimal 14.11.2003 12:56

@ Marius_The_Mad : testowalem kiedys bsplayera, ale mial proplemy z napisami (czasami nie wczytywal) i nie pozwalal na rozciaganie obrazu w pionie, na czym mi bardzoa zalerzy
bylo to dawno, moze sie juz poprawili, napewno sprawdze (podobnie jak ffdshow, choc na jakosc nie narzekam :) )

esem 14.11.2003 12:06

A ja od dawna chodzę na Allplayerze: dla mnie wystarcza i nie szukam lepszego: ma wszystko co potrzebuję.

kraluk 14.11.2003 09:30

ALLPlayer Rulezz!
Pozdro;)

Marius_The_Mad 14.11.2003 01:58

@ nimal: Jeśli ma wybór sterownika audio, możliwość wpisania własnych proporcji obrazu i pozwala wybrać tryb wyświetlania (VMR-7/9, overlay rgb/yv12/yuy2), to pewnie kiedyś dam mu drugą szansę. Na razie wolę BS Playera - ma spore możliwości. Obejrzyj, jeśli znajdziesz chwilę czasu. Ale nie 1.0 RC ileś, tylko tę starszą. Na razie jest bardziej stabilna.
Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
zainteresuj sie ffdshow - na divixy nie spojzysz wiecej - te kodeki nie radza sobie z dekompresja wlasnego standardu :)

Nie przypominaj mi nawet... :\ Wczoraj na próbę wrzuciłem sobie dekoder DivXa zamiast ffdshow. Postprocessing ustawiony na sztywno na maksimum i... pikseloza na ekranie. :\ Porażka. :\

-Sid-The-Rat=> 13.11.2003 09:09

zainteresuj sie ffdshow - na divixy nie spojzysz wiecej - te kodeki nie radza sobie z dekompresja wlasnego standardu :)

ps. wyszla niedawno wersja 1.00 rc1 bsplayera - warto zerknac

nimal 13.11.2003 08:53

uzywam allplayera (obecnie 2.1test15, wczesniej 2.0) i zaden prgram mu nie dorowna - inteligentne napisy sa ok, ale najfajniejszy bajer wg mnie to rozciaganie obrazu w pionie (laseczki sa chudsze :D , ale przynajmniej film zajmuje mi caly monitor bez obcinania bokow)
pozatym ma wszystkie funkcje z innych playerow - synchro napisow z edycja, tworzenie autorunow (dosc rozbudowane - z lista wyboru filmow i nawet z menu w filmie) i kupe innych bajerow

z kodekow mam tylko divx5.1pro i xvid - zadnych innych udziwnien i wszystkie filmy chodza, skaluja sie itd :D i po co te mega paki kodekow... chyba zeby balagan robic :D

bevier@wp.pl 13.11.2003 06:16

all player +ffdshow +dshowpack

shuma02 13.11.2003 05:57

czolem,

mam podlaczony komputer do telewizora, jesli dodam napisy do filmu pokazuja sie one na monitorze ale nie przechodza na telewizor.
czy ktos z Was mial taki problem ?
uzywalem Vplayera, zaraz sprawdze to w Best...

shuma02

tower 12.11.2003 22:12

Subedita jest dla mnie najlepszy
ale juz nie używalem bo mi sie wszystkie playery typu
v playet, best player, cosinus player wieszają i nie odtwarzają(smietnik w systemie nie ma czasu nposprzątać) więc został tylko wmp9 i napisy w fddshow

ThanatoS 11.11.2003 22:30

A ja non stop uzywam Vplayer'a.

Maciej 11.11.2003 19:26

BsPlayer 0.86 bulid 501 + ffdshow + AC3Filter...;)

Jeśli ktoś TYLKO ogląda filmy to naprawdę wystarczą Filtry ffdshow,po co zaśmiecać system kodekami divx lub już jeszcze gorzej divxmegapackami ...
Oczywiście sytuacja wygląda inaczej ...gdy ktoś się zajmuję się kompresją materiału filmowego np.z DVD do AVI, wtedy kodek jest niezbędny...:)

yarosh 11.11.2003 19:00

od bardzo dawna uzywam programiku KOALA FILM PLAYER
jaki playerek pozwala na dowlone roszerzanie / skurczanie, w pionie i poziomie (poza koala oczywiscie)?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:04.