![]() |
Liteon LTR 24102 B nie widzi płyt - pomocy
Czy ktoś mi powie co jeszcze mogę sprawdzić zanim wyrzucę sprzęt ???
- Sterowniki są OK - Laser świeci (Wyczyszczony) - Silniczek sprawny - Tacka wysuwa się, bez problemu, programowo i ręcznie - Była przeBIOSowana na najnowszy firmware 5s5a i pracowała miesiąc bez problemów Po włożeniu jakiej kolwiek płyty, nie widzi jej. Jak wrócić do starego BIOSu - może by to pomogło? ??? zt_zalinscy@interia.pl |
Jedno pytanie: Czy tylko nie widzi pustych płyt ale może je nagrywać czy nie widzi płyt nie nie może nagrywać??
|
Cześć! Dzięki za zainteresowanie.
Nie widzi nic,czystych płyt też.Dlatego nie może nagrać - prosi o włożenie nośnika. |
Weź sprawdź na innym kompie. Jeżeli tam będzie taki sam efekt, to prawdopodobnie napęd do kosza.
|
Na innym kompie są te same objawy.
Udało mi się również wrócić do poprzedniego biosu 5s57 i niestety nadal nie widzi żadnych płyt.??? |
A jak rozkreciles naped to sprawdziles moze czy wogole silniczek dziala?
moze naped wogole jej nie kreci i dlatego nic nie widzi! silniczek sam latwo wymienic :D przynajmniej w starszych modelach ;) pozdro |
Cytat:
|
skoro chlopak pisze,ze wyczyscil laser i zobaczyl,ze laser swieci,to pewnie juz ja rozkrecil... warto popatrzec na podzespolki,bo moze to faktycznie jakis banal mechaniczny :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:46. |