Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Czy można zablokować nagrywanie ? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/czy-mozna-zablokowac-nagrywanie-27383/)

wawek 08.11.2003 19:28

Czy można zablokować nagrywanie ?

Witam, chodzi mi o zablokowanie możliwości nagrywania przez innych niż ja użytkowników komputera aby nie szaleli na moim nowym LTR-52327S, jakieś hasło na nero czy coś takiego, oprócz oczywiście hasła przy logowaniu na kompa , mam win xp, nero 5.5....

Pawel_k 08.11.2003 19:32

jedyny pewny sposob: zaspawanie obudowy zaraz po tym jak wypniesz kable z LiteOna :blee:

mallow 08.11.2003 20:56

mozesz na koncie administratora zablokowac mozliwosc nagrywania .. ale jezeli u ciebie kazdy siedzi na Adminie [tak jak u mnie] to doopah
pozdro

ew poukrywaj wszystkie programy do nagrywania ...

Pawel_k 08.11.2003 21:27

Cytat:

mallow napisa***322;(a)
mozesz na koncie administratora zablokowac mozliwosc nagrywania .. ale jezeli u ciebie kazdy siedzi na Adminie [tak jak u mnie] to doopah
pozdro

ew poukrywaj wszystkie programy do nagrywania ...

a co w sytulacji gdy ktos wlaczy chocby knoppixa ;)
w zwiazku z brakiem dobrych alternatyw nadal spawanie rulez ;)

kuli 08.11.2003 22:45

Zaloz haslo na BIOS i usun mozliwosc bootowania z dyskietki , plyty , zaloz haslo na admina , potem ustaw prawa uzytkownikow normalnych tak zeby z teog nie skorzystali , jakis rok temu jak tu ostatnim razem zagladalem byl artykul na ten temat ;]

mr_spock 08.11.2003 22:53

Sprawdz czy te osoby maja aktualna licencje spawacza, jak nie to powiadom odpowiadnie wladze, inspekcje pracy, czy co tam :)

SEBAW 08.11.2003 23:09

Można też podać numer seryjny do NERO nie należący do Liteon, wtedy program nie będzie obsługiwał Litka. Potem jak będziesz chciał coś nagrać to wklep oryginalny numer. Może to pomóc, ale oryginalnego klucza z NERO nie wyciągniesz tak szybko, gdy miałeś program razem z nagrywarą. Możesz użyć jakąś podróbę oryginału...8)

mr_spock 08.11.2003 23:18

Moze odinstaluj nagrywarke w menadzerze urzadzen, co prawda bedzie sie zglaszala po kazdym uruchomieniu systemu, ale mozna gdzies wylaczyc instalowanie znalezionego sprzetu(wiem ze gdzies, ale nie pamietam gdzie)

Xxx12 09.11.2003 01:25

odepnij kabelek ten ktory idzie od zasilacza do nagrywarki, a jak bedziesz chcial cos nagrac to go spowrotem podepnij:jezyk:

mr_spock 09.11.2003 02:00

Cytat:

Xxx12 napisa***322;(a)
odepnij kabelek ten ktory idzie od zasilacza do nagrywarki, a jak bedziesz chcial cos nagrac to go spowrotem podepnij:jezyk:
To by bylo pewnie jakies wyjscie, ale moge sie zalozyc, za zarowno wtyczka, jak i gdziazdo po jakims czasie wygladalo bo biednie - wtyczka pewnie by sama wypadala z nagrywary;)

Bartez 09.11.2003 03:37

hehe, przypomina sie dyskusja jak zabezpieczyc plyte CD, zeby nikt jej nie skopiowal :)

CrazyLucas 09.11.2003 03:37

a od czego lutownica i maly 2-biegunowy wylacznik podlaczony tak zeby przerywal obwod zoltego i czerwonego przewodu?

mr_spock 09.11.2003 03:46

Cytat:

CrazyLucas napisa***322;(a)
a od czego lutownica i maly 2-biegunowy wylacznik podlaczony tak zeby przerywal obwod zoltego i czerwonego przewodu?
Bedzie bios w plycie piszczal, u mnie tak sie dzieje jak jest jakis spadek napiecia. A czy to zdrowe dla zasilacza?? - wie ktos dokladnie, sam bym chcial wiedziec, czy to moze miec jakies zle skutki.

Pawel_k 09.11.2003 18:46

Cytat:

mr_spock napisa***322;(a)
Sprawdz czy te osoby maja aktualna licencje spawacza, jak nie to powiadom odpowiadnie wladze, inspekcje pracy, czy co tam :)
powiadom BSA, powiadom BSA, powiadom BSA !!!! ;) ;) ;)

Cytat:

Bartez napisa***322;(a)
hehe, przypomina sie dyskusja jak zabezpieczyc plyte CD, zeby nikt jej nie skopiowal :)
no jak to jak - przejezdzamy pare razy gwozdziem po stronie z danymi.... ;)

CrazyLucas 09.11.2003 19:11

Cytat:

mr_spock napisa***322;(a)
Bedzie bios w plycie piszczal, u mnie tak sie dzieje jak jest jakis spadek napiecia. A czy to zdrowe dla zasilacza?? - wie ktos dokladnie, sam bym chcial wiedziec, czy to moze miec jakies zle skutki.
ja mam w tej chwili dorobione cos takiego ze w kabel zasilania kieszeni wpielem wylacznik tak zeby odcinal +5 i +12v i dziala bez problemu - jak chce podlaczyc dysk wylaczam prad, wkladam kieszen z dyskiem i wlaczam ponownie (a potem daje wykryj nowy sprzet w managerze urzadzen) - dziala bez problemow - mysle ze cos podobnego tylko ze z wylacznikiem ukrytym np gdzies na tylnej sciance obudowy mozna by zastosowac w tym przypadku - jak uzyszkodnik bedzie chcial cos nagrac to musi wlaczyc prad i wykryc nagrywarke, po nagraniu odinstalowac w managerze urzadzen i wylczaczyc prad

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:41.