![]() |
Asus CD-S500 problem z odczytem danych subkana³owych
Mój Asus 50X nie czyta danych subkana³owych Mam nowego cdclona zaznaczam opcje czytania danych subkana³owych , i nic z tego, nie kompatybilny. Wed³ug testów i innych danych posiada on t± mo¿liwo¶æ. W czym mo¿e tkwiæ problem.
Ten sam k³opot mam w Plekstorze 12/10/32A dla danych subkana³owych w trakach z danymi, dla traków audio odczytuje bez problemu. |
Niestety Asus nie jest kompatybilny z programem CloneCD.
Zmieñ go na napêd Toshiba i nie bêdziesz mia³ ¿adnego problemu. pozdrawiam |
z tego co wiem to chyba w plextorze trzeba z ty³u za³o¿yc zworkê
|
Tak ja tez mam ten problem...
Ale wedlug goscia z tej strony ktory testowal ten naped asusa twierdzi ze posiada ta funkcje Ja lece do sklepu 240 zeta wale gosciowi na lade a ty co gow... ktos poprostu w kulki sobie z nami polecial.. moze tez tak sadzisz... |
No panowie - proponujê wymieniæ ksywkê danego pacjenta który udziela takich info aby przestrzec innych.
Na pocieszenie dodam ¿e napêdy Asus s± naprawdê niez³e. Jeszcze w dawnych czasach jak mia³em (chyba) x40 to czyta³ wszystkie p³ytki bezproblemowo. Nawet takie, które nie da³y siê odczytaæ na innych napêdach... pozdrawiam |
Wlasnie,wczoraj napotkalem ten sam problem uzywajac programu Clone CD-kopia CD (on the fly) i nawet update nic nie dal:-( Niemniej jestem niemile zaskoczony-bo naped ten nalezy do jednych z najpopularniejszych i najlepszych.No coz ktos totalnie zawalil sprawe i chyba to wina Asusa-moze zmiana fimware'u pomoglaby,ale wole nie ryzykowac.Sila rzeczy musialem skorzystac z Nero zamiast CloneCD-ale program rownie dobry o ile nie lepszy.
|
Asus CDS500 ,sprzedawany jest w dwóch wersjach ,ró¿ni±cymi sie miêdzy sob± wersj± biosu.Byæ mo¿e w tym nale¿y upatrywaæ ró¿nice wynikaj±ce w obs³udze "subkana³ow".
|
Kupilem we wrzesniu Asus 50x bo mialem jakis feler w Asus40x (akurat seria z ***iacym sie chipem odpowiadajacym za czytanie plyt). Chipa nie kupilem i odpalam clonecd z wlozonym Asus50x i mnie kur... strzelila. Naped dziala debesciacko , i nie wiem jak to mozliwe ze on nie czyta SubChannel jak nawet widzialem na stronce CloneClinic ze czyta dlatego go kupilem. Jak pisalem do autorow clone`a to napisali ze naped czyta SubChannel. Moze to dlatego ze w sklepie byly dwa pudelka z tym napedem i kazde inaczej wygladalo. Powiedzieli ze rozni sie tylko pudelkiem.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:51. |