Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   W nero mp3=>cd audio (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nero-mp3-cd-audio-27413/)

nimal 12.11.2003 21:51

raczej nie nadpalaj plyt audio (zdaza sie ze sprzet stacjonarny ciezko to trawi), nagrywaj DAO (dziwne te Twoje przygody o ktorych pisalas ;) ) nagrywaj predkoscia z przedzialy 8-16x i nie szybciej niz polowa maxa Twojej spawary

paput2000 12.11.2003 20:58

Cytat:

Napisany przez bkroy
Witam, mam pytanie. Jakie ustawienia najlepiej włączyć w NERO 5.5.10.0 aby uzyskać najlepszy efekt słuchania na wierzy (nagrywając mp3 na audio cd) ?? (chodzi mi o ustawienie korektora, echo, pogłos etc.)

No właśnie - raczej nic nie rób w ustawieniach zmieniających charakterystykę dźwięku, bo popsujesz sobie nagranie, które z oryginalnym brzmieniem nie będzię miało nic wspólnego. Do tego celu służą regulatory w "wieży". No oczywiście jak tak bardzo chcesz to możesz się pobawić z tymi ustawieniami, ale myśle że jest to bezsensu w tym przypadku, zważywszy na fakt iż to modyfikacji brzmienia służą profesjonalne edytory dźwięku, a nie jakieś tam funkcję w programie do nagrywania.

jasut 10.11.2003 20:48

Ze wszystkich efektów używam tylko "normalizuj" czyli ustawienia jednakowej głośności.

-Sid-The-Rat=> 10.11.2003 19:03

cdr audio i cdr to te same plyty - roznia sie jednym wpisem w atip - mianowicie 'allow record' - dzieki niemu stacjonarne nagrywarki audio nagraja na cdr audio a na zwyklym cdr - nie...

innych roznic nie ma - w zadna strone, to sa praktycznie identyczne plyty

grzeniu 10.11.2003 19:00

Nagrywa sie tak samo, jesli uzyjesz dobrych normalnych plytek to efekt bedzie lepszy niz na tych niby do audio.

A feurio to chyba nawet w plikach cdrinfo znajdziesz, sprawdzales ze pytasz zdziwiony??

PS Wlasnie sprawdzilem, masz podanego na tacy: http://www.cdrinfo.pl/software/stron...age=CDR-Feurio

bkroy 10.11.2003 17:50

Cytat:

Napisany przez Maciej
Typowy program do nagrywania muzyki to jest FEURIO także ze stajni AHEAD.

Gdzie znajde FEURIO?? Na stronie ahed??
Czy ten program posiada jakieś ciekawe opcje??
Więc na czym lepiej się nagrywa płyty na CDR czy na CDR-Audio??? To że jedna płyta nie ma czegoś, czego inna ma nic mi nie mówi :(

Maciej 10.11.2003 15:52

CD-Text ...taki bajer ,na sprzęcie wyświetlają się nazwa autora i utworu, nie każdy sprzęt to obsługuję.
CD-Audio nie ma ATIP....chyba że się mylę ,to poproszę o porawkę ;)

Typowy program do nagrywania muzyki to jest FEURIO także ze stajni AHEAD.

Kasprzak 10.11.2003 01:09

Witam!
po pierwsze nagrywaj z predkoscia max.16x (dla audio) osobiście nagrywam 8x.Powyzej 16x czasami moga wystepowac trzaski.
Jezeli chodzi o jakosc mp3. To najlepiej zrzucic sobie za pomoca Exact Audio Copy (EAC) w trybie SAFE plytke i bitrate >192 i będzie ok. Filtry to juz musisz sam poeksperymentowac. Ale do zrzucania mp3 na audio (nero konwertuje to do wav) nero nie jest najlepszym progsem [no nagrywania jak najbardziej ale nie do zrzucania]

pozdrawiam

bkroy 10.11.2003 00:41

W nero mp3=>cd audio

Witam, mam pytanie. Jakie ustawienia najlepiej włączyć w NERO 5.5.10.0 aby uzyskać najlepszy efekt słuchania na wierzy (nagrywając mp3 na audio cd) ?? (chodzi mi o ustawienie korektora, echo, pogłos etc.)

Pamiętam, kiedyś jak nagrywałem w NERO płyte audio cd w trybie DAO, to w momencie słuchania ostatniej piosenki, gdy ta piosenka się skończyła i płyta powinna sama stanąć (tzn. przestać grać), ostatnia piosenka się powtarzała aż do momentu wciśnięcia STOP na odwarzaczu cd - to nie jest wina wierzy, bo na innych płytach elegancko po ostaniej piosence płyta się zatrzymuje.
Natomiast nagrywając płytę audio cd w trybie TAO takiego problemu nie ma, płyta po zakończeniu ostatniej piosenki się zatrzymuje sama.

Co to jest CD-Text i w jaki sposób uprzyjemnia nam życie??
Czym różnią się płyty CD-R od płyt CD-R Audio?? (po za ceną oczywiście)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:17.