![]() |
zabezpieczenie na audio - strzelajace odtwarzacze
czesc,
jestem tu nowy i troche trudno mi sie zorientowac co gdzie i kiedy ... tym bardziej, ze trafilem chyba wlasnie na jakas przeprowadzke ... niewazne. kupilem ostatnio plytke audio (wydana w polsce) i chcialem ja sobie skopiowac na dysk ... od tego sie wszystko zaczelo. bo plyta po wlozeniu do czytnika zaczyna dziwnie strzelac i pstrykac. jak zwal tak zwal, w kazdym razie wydaje dziwne odglosy. nawet przy wylaczonym autoodtwarzaniu. zeby moc posluchac plyty na kompie trzeba najpierw zainstalowac sobie program dostarczany razem z ta plyta - pozniej wszystko juz idzie dobrze. jednak zazwyczaj przez cale to stukajace zamieszanie jest mi nawet trudno dostac sie do katalogu glownego plyty ... co to jest za zabezpieczenie i czy da sie je jakos ominac i zripowac sobie ta plyte na hd? dzieki i pozdrawiam cls |
Cytat:
Nie wiem czy to w ogole jest jak8ies zabezpieczenie. Czy w ogole probowales rip-owac te plytke. Ja mialem w lapkach mnustwo takich plyt ktore najpierw wymagaly zainstalowania odpowiedniego softu do odtwarzania ale ripowalem je bez problemu. Polecam Cd'ex-a http://softwarecenter.net/cdex/download/cdexbeta.zip |
jaka to płyta?
a może sprawdź czy czasem nie ma na niej 2 sesji ;) jak tak to zainteresuj się np. isobusterem ( trywialna obsluga) i popatrz w której sesji są tracki audio i te zrzuć do wav'a albo np easy cd-da extractor'em bo zwykle w tym wypadku to wystarczy, wszystko zalezy od uzytego przez producenta zabezpieczenia i przy innych ta metoda okaże się nieskuteczna, ale spróbować trzeba |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:45. |