![]() |
dokładny transfer
jak moge sprawdzic jaki mam transfer oprócz paska bo cały czas jest ten sam
|
Transfer czego?
|
Cytat:
połączenia z netem mam neo i cały czas pokazuje mi 640KB/s |
Jakis program, np. Du Meter ;)
|
transfer 640kbps pokazuje ci miedzy modemem a kompem - i innego nie odczytasz
mozesz za to odczytac ile ci danych fizycznie przyrasta na dysku w jakim okresie czasu np. wspomnianym Du meterem czy np. ogladajac strony w operze generalnie dosc dobrze mozesz to zmierzyc odpalajac sciaganie sterownikow z nvidii czy jakiejs innej mocnej strony - oni zawsze maja dobre transfery |
powinienies miec trasfery 66-80kb/s.
DuMeter mam zainstalowany i spelnia swoja role ale najlepiej sciagac cos z microsofta, albo nero np. |
|
Witam!
Kasprzak pomyliles sie... jesli juz to 60-80 KB/s a nie kb/s to znaczna roznica :) na neo+ raczej staly maksymalny transfer wynosi okolo 65KB/s |
z neo to roznie bywa :) ostatnio pare plikow (bez kompresji i innych glupot) zasalem u siebie z predkoscia ponad 90kb/s - to jest duoz ponad 512kbpx liczone w jakikolwiek sposob - wystarczy ze ta ich plyta dostepowa na centrali jest skonfigurowana 'dobrze inaczej' i juz mozesz sie cieszyc - przy dobrym stanie kabli (a polskie nie sa takie zle) modem Siemensa ktory mam potrafi wyciaganc 3,8mbita z lini telefonicznej :D
polecam zassysanie sterownikow od nvidii czy jakies pliki z microsoftu - stamtad zawsze to ty ograniczasz transfer - i bedziesz wszystko wiedzial |
ja wlasnie mam bdb dobre warunki. Kolega wlasnie tez ma neo i ma 64kb/s(KB/s) ja mam 60-80. Troche szybciej, ale tak jak pisze Sid to roznie!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:02. |