Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Odczyt DVDR na stacjonarnych playerach (https://forum.cdrinfo.pl/f13/odczyt-dvdr-stacjonarnych-playerach-27527/)

Jabba the Hutt 12.11.2003 19:26

Odczyt DVDR na stacjonarnych playerach

Czesć !

Zetknęliście się już z problemem odczytu płytek DVDR z filmami nagranymi bez menu (wynik działania DVD2DVDR czy IC8, DVDShrink) ? Szczególnie na tanich odtwarzaczach, kupionych w supermarkecie... Takie playery odtwarzają płyty nagrane z menu (np. po IC8, gdzie mozna menu zostawić) a nie odtwarzają DVDR "only movie").
Załóżmy,ze płyty wypalane są normalnie : IMG Tool (engine Nero), Nero 6.0.0.23, DVD Decrypter,Record Now Max.

O ile takie Playery jak Pioneer 444,454,350,Sony (ten co ma Yoda) odtwarzają takie płyty, to tanie odtwarzacze mają problemy ? Spotkaliście się juz z czymś takim ?

A jakie playery odtwarzają wam płytki nagrane Nero,ImgTool, Decrypterem ,bez problemu (only movie) ? Podajcie przykłady, nazwy...

Pozdrawiam

Jabba

donvit 12.11.2003 22:28

Tak przyrządzone filmy odtwarza bez problemu moj odtwarzacz. Całkiem przypadkiem to odkryłem Chciałem jeszcze raz nagrać film nagrany na płytce, która u mnie nie chodziła. Ale mialem problem bo po zrippwaniu nie moglem tego wypalić za pomocą Nero. Wywalał jakiś komunikat o niemożności nagrania takiej kompilacji. Więc pomyślałem, że to wina plików *.ifo. Wywaliłem je więc i stworzyłem nowe (ifoEdit)ale bez pliku *.vob odpowiedzialnego za menu. I o dziwo Nero ruszył a film bez problemu poszedl w stacjonarnym bez menu. Ale dziwne, że potem znów zrobilem własne pliki *.ifo tym razem z plikiem *.vob odpowiedzialnym za menu, a Nero znów nie chciał takiej kompilacji wypalić. Nie wiem czemu. Moje stacjonarne DVD to Panasonic SC-HT75. Bardzo wybredne. Miało nie czytać RW a łyka jak trzeba DVD+RW Platinium i bardzo lubi TDK+R x4.
To tyle...:)

Jabba the Hutt 12.11.2003 23:23

Cytat:

Napisany przez donvit
Tak przyrządzone filmy odtwarza bez problemu moj odtwarzacz.

Do odtwarzających filmy bez menu odtwarzaczy zaliczyć tez mozna philips dvd710 .

Jabba

waszq/pl/ 12.11.2003 23:52

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Szczególnie na tanich odtwarzaczach, kupionych w supermarkecie...

moze nie w supermarkecie ale na moich lg5320 i mustek56l-2c DVD-R i +RW wypalane jako,,only movie" przez IC8 chodzą bez problemu
Pozdrawiam

miles 13.11.2003 09:05

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
....O ile takie Playery jak Pioneer 444,454,350,Sony (ten co ma Yoda) odtwarzają takie płyty, to tanie odtwarzacze mają problemy ? Spotkaliście się juz z czymś takim?.......

Sony DVP-S535D (nie tani, ani z marketu, wygrany w batonikach "milka" :) Czyta 99%, poza jednym felerem, ponad pół rocznymi Princo z naklejkami. Zrobinymi w DVD2One i nagranych w nero.

Obecnie IC8 i ImgTool burn działa znakomicie +Verbatim, także "tylko film"

.....może się rozwinie temet....

Klapek15 13.11.2003 13:04

Cze mam Philipsa 622 i czyta plytki bez menu.

Yeti 13.11.2003 13:57

panasonic s35, jako jedyny w salonie rtv odczytal wsie plytki jakie do testow zabralem ( a byly to padliny pierwszej klasy ), zre nawet chodnikowe :)

Brenda 13.11.2003 16:18

Cześć wszystkim.
Saba 100e z Media Markta. O ile płytka nagrana dobrze, czyta bez problemu, również bez menu - z jednym wyjątkiem. Mianowicie wiesza się po nakarmieniu jej DVD -R wypalonej z obrazu. Pomaga jedynie wyjęcie wtyczki z gniazdka i ponowne włączenie. Obok stoi Onkyo, który takie płyty łyka, choć nie odtwarza dobrze.
Nie wiem, czy tak dzieje się zawsze, bo nie bardzo chciałem marnować płytki po dwóch nieudanych eksperymentach. Nagrywałem LiteOnem 401@411 na minusowych pastelowych Verbatimach. Te same płytki nagrane "normalnie" jako-tako chodziły (nie za zbytnio, ale to pewnie inna sprawa).
Nawiasem mówiąc, Saba (czyli Thomson) na razie nie poradziła sobie tylko z płytą CD-R z zapisem miniDVD. Poza tym - wszystkie formaty.

Brenda

katmai 13.11.2003 19:41

Prawie 2-letnia AIWA XD-DV480 czyta z menu i only film. Jeśli chodzi o DVD-R to wszystkie oprócz Esperanza x1 (auvistar), natomiast DVD+R to jeszcze nie sprawdzałem, ale niebawem sprawdzę.

NoName7 13.11.2003 22:18

Sony dvp-ns330 czyta wszystko co mu się włoży do szuflady

Jabba the Hutt 18.11.2003 01:07

Ciekawe info przekazał mi znajomy z pracy. Nie mógł odczytać na swoim tanim DVD DMTECH chyba, płytek nagranych programami DVD Decrypter oraz ImgTool Burn (bez menu, "only movie"). Jego player odczytał natomiast płytę nagraną Pioneerem 106D nagraną za pomocą Nero Express (a więc prymitywną wersją Nero Burning Rom, ostatnia wersja). Oczywiście płyta tylko z filmem. Co prawda na razie tylko DVD-RW ale może i DVD-R odczyta ?

Jabba

Maciass 18.11.2003 01:49

Panasonic dvd RV 60 okolo1,5 roczny czyta + i - nagrane na nawet na "szitowych" plytach - niestety nie przez moja nagrywarke.. :-(
LiteOn 411s
Maciass

Brenda 18.11.2003 10:10

@Jabba

taką właśnie sytuację miałem na myśli - post nr 8. Tyle że wydaje mi się, że Saba wiesza się na płytkach wypalonych z obrazu niezależnie od tego, czy jest tam menu, czy "movie only".

Brenda

P.S A może ktoś wie, dlaczego tak jest?

tomslu 18.11.2003 11:39

cze

Yeti na jakiej wypalarce palisz

tomek

Artus 18.11.2003 12:01

Cytat:

Napisany przez katmai
Prawie 2-letnia AIWA XD-DV480 czyta z menu i only film. Jeśli chodzi o DVD-R to wszystkie oprócz Esperanza x1 (auvistar), natomiast DVD+R to jeszcze nie sprawdzałem, ale niebawem sprawdzę.

mam taka Aiwe i czyta wszystko, DVD+R tez, nawet badziewiaste. Natomiast kolegi Thomson DTH-4500 zadnej z wypalonych plytek nie przeczytaL

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:13.