Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Potrzebny wirus (https://forum.cdrinfo.pl/f5/potrzebny-wirus-27535/)

emer74 12.11.2003 21:09

Potrzebny wirus

Witam.
Wczoraj mój sasiad - kretyn wysłał mi niby progsa do monitorowania pracy hdd(typu S.M.A.R.T.), plik nazywał sie Smarthdd.exe .
Po zainstalowaniu tego gówna, tzn po próbie zainstalowania ,bo wyskoczył błąd instalatora, myslalem ze po prostu plik jest uszkodzony.
Zaczęło sie dopiero jak nastepnego dnia włączyłem kompa:
w menu Start od cholery kopii skrótów do kazdego programu, Pulpit cały zawalony jakimis plikami (później doszedłem ze wiekszosc to skróty i kopie plików systemowych), no i wogóle wszystko mam tak poprzestawiane jak bym zostawil kompa przez miesiąc moim trzem kilkunastoletnim kuzynom.
Nie wiem co on mi tak naprawde przysłał , czy to wirus , czy jakis robak?
Mniejsza o to, przywróciłem kopie windy ghostem i jest ok, ale mnie baran wkurzył i chce mu sie odwdzieczyć.
Dlatego prosze Was, jezeli ma ktoś w swoich zbiorach cos takiego co mogłoby zrobic u mojego dowcipnego sąsiada podobny burdel o wysłanie mi go na rob-rob@o2.pl. , lub jakis link gdzie cosik takiego znajde. Nie musi to byc zaraz jakis ciężki kaliber , wystarczy ze mu zasyfi pulpit, cos poprzestawia, itp. Chodzi mi o to zeby był bardziej widoczny niz szkodliwy.
Przed sąsiadem udaje głupa ze niby nic nie zainstalowało, chcę oszczędzic mu troche radości.

Remix 12.11.2003 21:29

Witam!

daj spokoj... nie badz taki jak on... olej sprawe jak chcesz to podejdz do niego i daj mu w morde, a nie baw sie w jakies podchody :)

jak ja bym mial taka sytuacje i bylbym pewien ze to przez ten plik od sasiada to bym do niego poszedl i wyjasnil sprawe... butem

Weron 12.11.2003 21:36

Proponuje zainstalowac sobie antyvira.
A sasiada kopnac w du...
Wirusa nie posiadam a nawet jakbym mial to bym nie wyslal bo to nieedukacyjne i niemoralne.
Sam nie chcialbym aby mi sie dostal jakis wirus wiec i tym samym nie rozsylam innym takich rzeczy tym bardziej, ze niekotre dane sa zbierane latami i komus naprawde mozemy sprawic wielka szkode takim *****nym zartem.

Kasprzak 12.11.2003 21:42

proponuje Netbus jezeli ma neta.
Tez sie kiedys wkurzylem i otwieralem gosciowi co mieszka obok mnie tacke od cdromu/nagrywarki, albo komunikaty w stylu "czy jestes glupi?" odpowiedzi tak/albo nie i wybieral.
Ale gdzie znalezc i co to jest niemoralne.Sam tego bym nie chcial doswiadczyc ale takie ludzie tez mnie denerwuja.

emer74 12.11.2003 21:56

Sąsiadek net ma bo jestesmy razem w Lan-ie.
Z butem do niego raczej nie wyjadę bo to w koncu sąsiad i to najblizszy - zaraz za płotem, a z sasiadami trzeba jakoś życ, sąsiadów sie nie wybiera.
Nie chodzi mi wcale o jakiegoś wirusa który coś bedzie usuwał czy niszczył ale żeby mu tylko naśmiecił w windzie itp. Cwaniak ma kopie windy wiec strat wiekszych nie bedzie.
Ze swej strony mogę mu wyłaczyc neta bo u mnie stoi switch ale zaraz sie gapnie ze to odwet.

cinma 12.11.2003 22:06

Cytat:

Napisany przez emer74
ale zaraz sie gapnie ze to odwet.

czegos tu nie rozumiem
a czy nie o to wlasnie chodzi? (zeby wiedzial od kogo i za co)

(ach ta polska mentalnosc)

Ziele 12.11.2003 22:15

Jeśli chcesz coś mało szkodliwego to mam smieciarza mojego autorstwa ;) pod 98/Me ma ikone folderu z tych systemów a pod XP ma ikone folderu z XP. jego działanie jest proste...zapycha na maxa dysk C. Tworzy folder a nastepnie zamienia go w kosza...w tym folderze robi nastepne kosze i do każdego z nich zapisuje plik tekstowy.

emer74 12.11.2003 23:18

Cytat:

Napisany przez Ziele
Jeśli chcesz coś mało szkodliwego to mam smieciarza mojego autorstwa ;) pod 98/Me ma ikone folderu z tych systemów a pod XP ma ikone folderu z XP. jego działanie jest proste...zapycha na maxa dysk C. Tworzy folder a nastepnie zamienia go w kosza...w tym folderze robi nastepne kosze i do każdego z nich zapisuje plik tekstowy.

Dzięki.
O takie coś mi właśnie chodziło, mało szkodliwe ale bardzo upierdliwe.
Jak możesz to wrzuć mi tego smieciarza na rob-rob@o2.pl

memorando 13.11.2003 06:58

Cytat:

Napisany przez emer74
Dzięki.
O takie coś mi właśnie chodziło, mało szkodliwe ale bardzo upierdliwe.
Jak możesz to wrzuć mi tego smieciarza na rob-rob@o2.pl

jesteś dziecko daj mu trojana przejmij hasło na pocztę i zmień hasło na poczcie napoci się bardziej niż z wywalaniem ikonek:) albo mailami go zapchaj:)

nimal 13.11.2003 07:58

widze ze pomyslowosc polakow w robieniu sobie zlosliwosci nie zna granic :D
a tak na boku to zrobilbym to o czym mowi memorando

Ziele 13.11.2003 14:41

Cytat:

Napisany przez memorando
jesteś dziecko daj mu trojana przejmij hasło na pocztę i zmień hasło na poczcie napoci się bardziej niż z wywalaniem ikonek:) albo mailami go zapchaj:)

To spróbuj wejść do folderu w którym jest 1000000000000000000 katalogów a co dopiero je usunąć. Samo kliknięcie na taki folder przywiesza system ;)

mały eksperyment dla ciekawych

Zrób folder a następnie w nim kolejny folder. Zmień nazwę tego pierwszego na jakaś_nazwa.{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} i zaglądnij znowu do niego. Właśnie folder drugi gdzieś zniknął ;). Co prawda pod xp można spowrotem usunąć ten klucz w klamrach ale pod 98 juz nie jest to takie proste bo zostaje on schowany i widać juz tylko samą nazwe...miłej zabawy 8)

nimal 13.11.2003 14:52

Ziele nie wim jak xp ale win2k3, uprawnienia admina - zaznaczasz folder i klikasz shift+del :D i wszystko znika :D
mialem takie jaja przy nadinstalacji kilku wind (kombinowalem....) i da sie obejsc...

Ziele 13.11.2003 18:14

Z jednym folderem w srodku to nie problem. Napisałem wcześniej że ich bedzie duuuuuuuuzo a wtedy shift+del to sobie mozesz wciskac ;). Ja testowałem to na 10000 folderach. Zamim xp sie naliczył ile ich tam jest to troche zeszło tak samo z usuwaniem. Niby same foldery z małym plikiem txt ale troche to przytyka system. Pozatym chciałem pokazać jak sie robi taką małą imitacje kosza. Tak też moza zrobić mój komputer, panel sterowania i inne 8)

ps. chyba nikt by nie szukał zalegajacych plików w takim folderze ;)

Patrix 13.11.2003 20:00

w sieci pelmno tego syfu :)
sciagnij "Romeo i Julie", wapniakowi ciezko bedzie kompa odratowac :D

skopiuj to np do nowiutkiej kopii fify 2004 i dodaj odpowiedna linijke tekstu da autoruna || hehe

Smartek 13.11.2003 20:30

Cytat:

Napisany przez Patrix
w sieci pelmno tego syfu :)
sciagnij "Romeo i Julie", wapniakowi ciezko bedzie kompa odratowac :D

skopiuj to np do nowiutkiej kopii fify 2004 i dodaj odpowiedna linijke tekstu da autoruna || hehe

Ta.. a pozniej wloz ta plytke pierw i sprawdz czy dziala :)
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:06.