![]() |
Do posiadaczy P106 i TDKx4...
ktoś kiedyś na formum napisał, że TDK x4 w środku ma NEC'a
dzwonię do f-my komputerowej: upierają się, że w środku Plextor... ??? Może ktoś dopisać PRAKTYCZNE uwagi na "rozstaju dróg" ;-) pomiędzy Pioneer'em 106 a TDK x4 ???.... Trudny wybór, cena podobna.... ??:-| |
Właśnie dziś zakupiłem NEC'a ND-1300A z firmwarem 1.07. Wcześniej długo zastanawiałem się nad zakupem nagrywarki. Miałem przez jakiś czas u siebie TEAC'a W50D i nie powiem, był OK. Wypaliłem chyba 20 płyt Princo 4x w 4x i z trzema był problem (2 - prawdopodobnie wina obrazu, 1 - niezauwazyłem drobniutkiego zabrudzenia na nienagranej plytce (musiało się napluć przy rozmowie ;) ) i wyjechała przed końcem nagrania, z niewypalonym miejscem na kształt zabrudzenia).
Miałem do wyboru: Pioneer A07 (ponad 800 zł), TEAC W50D (725 zł), Liteon 401 (549zł), i NEC (640zł). Do TDK nie miałem dostępu, choć podobno NEC właśnie jest w TDK. Pioneer odpadł z listy, bo (podobno) to samo jest w TEACu. LiteON odpadł mimo ceny i możliwości prezrobienia na 411 (przez osobisty brak zaufania do firmy i narzekań na forum). Pozostał wybór TEAC - NEC. Podobnie jak u Ciebie ;) Mój wybór juz znasz, udało się nawet NEC'a zdobyć w promocji za 620zł więc już bezdyskusyjnie nie mam wątpliwości, że zakup się udał. (Wrocław) Mam nadzieję, że będzie służył długo (VERBATIM DVD+RW już wypaliłem, zabieram się do PRINCO 4x - płytkę widzi, to pewnie i wypali :) ) Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru |
Miło słyszeć. Też wybrałem NEC'a - jutro go odbieram. Z tego co czytałem Princo wypali się x4 dopiero przy FW 1.08
|
Lookas gdzie we wroclawiu kupiles nec'a w promocji?
|
Cytat:
Dużo to nie wypaliłeś ;) - jedna płyta... Może poczytaj forum, co wielu userów sadzi o tych Princo, Esperanza, Datex, Szmatex... Ja wiem ,ze chodzi o pieniądze, ale chyba chcesz aby filmy, które z trudem skompresujesz i wypalisz, posłużyły ci chociaż kilka lat. No chyba,ze zamierzasz je "rozprowadzać" a potem zniknąć :). Pamiętaj ,ze "tanie mięso psy jedzą". Jabba |
Cytat:
A co do plyt to popieram Jabbe - princo, esperanza, datex.... lepiej zapomniec ze cos takiego wogole istnieje, bo innaczej te plyty "zapomna" co sie na nich nagralo. |
Cytat:
|
PS Computer, promocja dla studentów tzn. po cenie hurtowej + VAT
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:43. |