![]() |
O widzisz już wiemy coś wiecej :)
właściwie moja wcześniejsza podpowiedź pozostaje nadal aktualna, w jakim formacie jest audio? mp3, AC3? ustawiasz interleaving? to ważne czasami bardzo. Acha i na czym polega to przesunięcie dźwięku? na całej długości to samo? czy zmienia sie? od początku filmu, czy nie? |
Przepraszam, że tak mało danych podałem. Ale jestem laikiem i nie wiedziałem, że to takie ważne i że zapewne jest wiele możliwości.
Otóż wgrywałem napisy do filmów avi poprzez filtr tekstsub lub coś takiego i zapisywałem plik jako również avi. Acha po drodze wybierałem kodek danego filmu w opcji kompresja. Nie wiem czy to wystarczające dane. Jeśli tak to moze mi coś poradzisz, bo nie wiem dlaczego nagle coś się zmieniło. Do tej pory dokładnie tak samo robiłem i dźwięk był ok. Dzięki Jarek |
No świetnie, tylko,
że nie napisałeś kompletnie nic na temat co wogóle robisz i w jaki sposób? w czym? jaki masz format plików i co chcesz osiągnąć? W kazdym razie podpowiadam w ciemno: uzyj VirtualDubModa. |
Przesunięty dźwięk
Mam problemik! Do tej pory wszystko było ok! Ale teraz przy np. wgrywaniu napisów w VDabie dźwięk jest przesunięty. Próbowałem z różnymi kodekami do wideo i audio ale i tak nic nie dało. Wiem że można osobno zgrać dźwięk i potem go dodać ale do tej pory tego nie musiałem robić. Czyżbym włączył niechcący jaką inną opcję? Proszę o sugestie i podpowiedzi. Dzięki Jarek
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20. |