Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Jak nagrać film z kamery Cyfrowej na DVD-R (https://forum.cdrinfo.pl/f13/jak-nagrac-film-kamery-cyfrowej-dvd-r-27613/)

twinny 14.11.2003 23:53

Jak nagrać film z kamery Cyfrowej na DVD-R

Mógłby ktoś mi napisać jaki soft i co mniej więcej z grubsza po kolei? Zależałoby mi też na stworzeniu menu poszczególnych scen. Mam nagrany film z własnego ślubu na kasetach mini-DV i chciałbym to zrzucić na płytkę. Recorder DVD mam od dwóch dni i w tej kwestii jestem zupełnie tępy ;)
Pozdrawiam i z góry dzięki.
Twinny

zorg 15.11.2003 00:46

wystarczy ci roxio

bardzo dobry i przydatny program w sklad ktorego wchodzi -dvd builder-

masz tam opcjie prosto z camery na dvd

twinny 15.11.2003 08:49

Cytat:

Napisany przez zorg
bardzo dobry i przydatny program w sklad ktorego wchodzi -dvd builder-

masz tam opcjie prosto z camery na dvd

Dzięki za szybką odpowiedź. Jeszcze tylko jedno pytanie: Czy można to gdzieś zassać w necie czy raczej się rozglądać za pełnokrążkowym wydaniem?
pzdrw.
Twinny

zorg 16.11.2003 02:30

nie wiem ,moze gdzies znajdziesz obraz iso. ale to 478mb,jak masz szybkie polaszenie to czemu nie ?

romulanin 16.11.2003 11:29

Cytat:

Napisany przez twinny
Mógłby ktoś mi napisać jaki soft i co mniej więcej z grubsza po kolei? Zależałoby mi też na stworzeniu menu poszczególnych scen. Mam nagrany film z własnego ślubu na kasetach mini-DV i chciałbym to zrzucić na płytkę. Recorder DVD mam od dwóch dni i w tej kwestii jestem zupełnie tępy ;)
Pozdrawiam i z góry dzięki.
Twinny

Prosty i dość dobry program to Video Studio 7, albo Sonic My DVD ale u mnie się czasami wiesza

zorg 16.11.2003 18:23

Mydvd delax 5 jest rowniez bardzo dobry i pracuje d=b.dobrze nigdy sie nie zawiesil ! no i tworzy dzwiek ac3. Tylko sie gryzie z roxio wiec albo jeden albo drugi , jakies 170mb.

romulanin 16.11.2003 19:47

Cytat:

Napisany przez zorg
Mydvd delax 5 jest rowniez bardzo dobry i pracuje d=b.dobrze nigdy sie nie zawiesil ! no i tworzy dzwiek ac3. Tylko sie gryzie z roxio wiec albo jeden albo drugi , jakies 170mb.

No to trzeba będzie wypróbować. Thx

twinny 16.11.2003 20:46

Video Studio 7 mam od wczoraj. Zainstalowałem i bawię się już trochę. Full możliwości i fajne opcje. Zasysam też już roxio i My DVD (dzięki zorg ;) ). Wypróbuję wszystkie trzy i ocenię który będzie najlepszy pod to co chcem robić. Dzięki za pomoc i życzę owocnych chwil przy wypalaniu krążków :)

Michalak 16.11.2003 22:49

Ja polecam Pinnacle Studio 8 SE.
To już mój drufi program firmy Pinnacle po Studio 7 i polecam.
Program jest prosty w obsłudze i ma wiele ciekawych funkcji.
Nagrywarke DVD mam od niedawna ale wypaliłem już kilka filmów.

romulanin 17.11.2003 06:53

Cytat:

Napisany przez Michalak
Ja polecam Pinnacle Studio 8 SE.
To już mój drufi program firmy Pinnacle po Studio 7 i polecam.
Program jest prosty w obsłudze i ma wiele ciekawych funkcji.
Nagrywarke DVD mam od niedawna ale wypaliłem już kilka filmów.

Próbowałem używać Pinnacle Studio 8 i wieszał mi się przy wchodzeniu na zakładkę z efektami. Może SE już działa dobrze?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:17.