![]() |
kłopot z LG GCE 8520B!!! Pomóżcie!!
Mam problem z LG GCE 8520B. Na początku wszystko działało ok, nagrywałem bez problemu, w tej chwili jak nagrywam skacze cały czas bufor, a prędkość nie przekracza x10, chociaż jest ustawione na więcej. Nie wiem co się dzieje. Dwa razy oddawałem do serwisu, ale u nich twierdzą, że nagrywa. Zainstalowałem ASPI ADAPTECA z cdrinfo.pl. Dodam jeszcze, że mam XP Pro i płytę i810, ale nie wiem czy to ma coś wspólnego. Nagrywanie przez XP też wyłączyłem. Co mogę jeszcze zrobić???
|
Wystarczy że włączysz DMA dal nagrywarki. Tu masz napisane jak je włączyć:http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/win...ptips.php3#dma
|
ale to nic nie zmienia. Jak zmieniłem na DMA i zrestartowałem kompa, to nadal mam tylko PIO
|
Przeinstaluj sterowniki do IDE ...
|
Odinstaluj kontrlolery IDE w menedżerze urządzeń i zresetuj kompa. Potem spróbuj włączyć DMA.
|
albo zainstaluj intel aplication accelerator...
|
Nieraz z tą aplikacją sa problemy. Jak pamiętam wypowiedzi ludzi, to dopiero po usunięciu tej aplikacji nagrywarka zaczęła poprawnie działać. Oczywiście, żeleży czy opócz tego nie ma żadnych rzeczy(stery), które mogą sprzyjać niepoprawnemu działniu.
|
zgadza się...u mnie po zainstalowaniu IAA, NeroInfoTool pokazywał wył. DMA dla kanału 2 .
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:12. |