![]() |
Co wejdzie najmocniejsze
moja płyta główna to: ABIT-BF6 (czy coś takiego) mam celerona 333 (podkręconego na 375) NA SLOCIE i tu nasuwa się pytanie jaki procek wejdzie najmocniejszy na tą płytę główną słyszałem coś o celeronkach 900 na slotach. ALE CZY BĘDĄ PASOWAĆ???
|
opis specyfikacji ze strony producenta:
Pentium III AGP Based ATX Mainboard With SoftMenu? CPU Supports Intel Pentium III Celeron 450~800 MHz processor cartridge Chipset IntelR440BX chipset (82443BX and 82371EB) Memory Three 168-pin DIMM sockets support SDRAM module BIOS SoftMenu? III or DIP switches needed to set CPU parameters Multi I/O Two Channels of Bus Master IDE Ports supporting up to four Ultra DMA 33 devices Miscellaneous 1 AGP slot, 5 PCI slots , 1 ISA slot a najnowsza wersja biosu wnosi obsługę wyższych prędkości niż specyfikacja podaje BIOS ID: 70 Support Intel PIII / Celeron CPUs up to1.1G(100). (Please mention: This board does not support Tualatin core PIII / Celeron processors.) |
czyli nie jest tak źle!!! ufff a już myślałem że będe musiał całą płytę (komp!) wymieniać.
Na biosach się nie znam (jak na wszystkim) gdzie nową wersję zdobyć jak zainstalować itp itd :ysz: :zawstydz: A i wystarczy tylko wymienić FAJNIE :ysz: :zawstydz: 6 miesięcy nie byłem na giełdzie komp. oriętujecie się w cenach może tych slotowych pIII i celeronków! DZIĘKI ;) |
informacje o płycie masz tu: http://www.abit.com.tw/page/en/mothe...&fMTYPE=Slot+1
najnowszy bios tu: ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/fae//beh70.exe a tu: http://www.abit.com.tw/page/en/download/guide.php instrukcję jak aktualizować bios (po angielsku) |
cenniki masz tu: www.cgk.pl i www.wgk.waw.pl
|
ok dzięki
choć z tą zmianą biosu to ciężko będzie ale jakoś pokombinuję |
a moze dzieki jakims przejsciowka udalo by sie wsadzic w ta plyte cos nowoczesnego ???
|
Cytat:
Moja stara płyta obsługiwała procesor do 866 MHz a większy nie ruszały. Pozdro;) |
z nowym biosem to 1.1giga jak dla mnie jest w sam raz
ale czy nie bardziej by się opłacało kupić nowego kompa zamiast starego poprawiać ??? |
Chyba komp za 3 tys będzie idealny czyż nie
|
sam komp jast idealny ale 3 tys drogą nie chodzi :( Choć...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:09. |