![]() |
Heh, ja wczoraj formacikowalem i przed skonfigurowaniem polaczenie z netem sobie odrazu latke zainstalowalem.. ja to jestem cfaniak nie? :P
pozdro ;) |
zawsze antyvira instalowale na drugi dzien po reinstalce... nigdy mi się nie zdarzyło żeby wirus mi się przyplątał tak wcześnie
|
ze jednak glupio zrobiles nei instalujac antywira
reinstal systemu polecam - zlapac wirusa na goly system tak wczesnie? szkoda slow - zacznij od reinstalki - tylko porzadnej a nie 'naprawienia' systemu - kto wie co ci ten worm namieszal |
skaner on-line MKS-Vir znalazł takiego wirusa: W32.Alcaul.A w plikach: net32.exe w folderze system32 (zmieniłem nazwę pliku) i plik winhlpp32.exe w folderze system 32 (skasowałem) i co o tym myślicie???
|
jesli nie wylistowal to znaczy ze juz masz zainstalowana ??? dobrze patrzyles - to jest opisane jakos dziwnie - nie ze latka na blastera :D na pewno powinna byc w aktualizacjach krytycznych
wklej moze ta liste to zobaczymy ;) |
jesli to wirusik jednak (bo te objawy moga byc wywolane tez bez wirusa na Twoim kompie) to moze on blokowac instalacja latki - jak nie masz antywira to skozystaj z jakiegos skanera online, np mks_vir albo symantec
|
na windows update nie ma tej poprawki! Bynajmniej ja tam jej nie widze (pare razy sprawdzałem!)
|
nie, antyvira nie mam narazie... ale jutro sobie zainstaluje.. narazie mam włączonego firewalla w xp to mi wiruska blokuje ale nie moge byc za firewallem (nie bede pisal dalczego) juz probuje przez win update
|
sprubuj przez winupdate
jak przeskanuje w poszukiwaniu dostepnych aktualizacji to daj tylko ta jedna latke do zainstalowania - reszte krytycznych odznacz to sa 2 MB wiec nie bedzie instalowal dlugo - powinien zdazyc przed blasterem a antywira masz? ;) |
Cytat:
|
a sciagnoles dobra wersje? zwroc uwage na jezyk latki
|
MSBlast i nieinstalująca się poprawka! Help!
Jednak 2000 nie przypadł mi do gustu, miałem z nim kłpoty ale to teraz nieważne. Zainstalowałem ponownie Xp z SP 1 zintegrowanym na płycie, poinstalowałem sterowniki... i wyskoczył mi dobrze wam znany ekranik (zdalne wywolywanie uslugi RPC czy coś takiego) ściągnąłem poprawkę KB823980 i kiedy klikam na nią 2 razy to pojawia sie ekranik instalacji i zaraz znika... po paru sekundach... poprawka się wtedy nie instaluje.. reset kompa nie pomógł, ponowne ściągnięcie też. Co jest????? Pomocy! Zaraz szału dostane!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:56. |