Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   MSBlast i nieinstalująca się poprawka! Help! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/msblast-nieinstalujaca-sie-poprawka-help-27691/)

Smartek 16.11.2003 21:08

Heh, ja wczoraj formacikowalem i przed skonfigurowaniem polaczenie z netem sobie odrazu latke zainstalowalem.. ja to jestem cfaniak nie? :P
pozdro ;)

kizio 16.11.2003 21:04

zawsze antyvira instalowale na drugi dzien po reinstalce... nigdy mi się nie zdarzyło żeby wirus mi się przyplątał tak wcześnie

-Sid-The-Rat=> 16.11.2003 20:58

ze jednak glupio zrobiles nei instalujac antywira

reinstal systemu polecam - zlapac wirusa na goly system tak wczesnie? szkoda slow - zacznij od reinstalki - tylko porzadnej a nie 'naprawienia' systemu - kto wie co ci ten worm namieszal

kizio 16.11.2003 20:52

skaner on-line MKS-Vir znalazł takiego wirusa: W32.Alcaul.A w plikach: net32.exe w folderze system32 (zmieniłem nazwę pliku) i plik winhlpp32.exe w folderze system 32 (skasowałem) i co o tym myślicie???

nimal 16.11.2003 20:25

jesli nie wylistowal to znaczy ze juz masz zainstalowana ??? dobrze patrzyles - to jest opisane jakos dziwnie - nie ze latka na blastera :D na pewno powinna byc w aktualizacjach krytycznych

wklej moze ta liste to zobaczymy ;)

nimal 16.11.2003 20:23

jesli to wirusik jednak (bo te objawy moga byc wywolane tez bez wirusa na Twoim kompie) to moze on blokowac instalacja latki - jak nie masz antywira to skozystaj z jakiegos skanera online, np mks_vir albo symantec

kizio 16.11.2003 20:21

na windows update nie ma tej poprawki! Bynajmniej ja tam jej nie widze (pare razy sprawdzałem!)

kizio 16.11.2003 20:16

nie, antyvira nie mam narazie... ale jutro sobie zainstaluje.. narazie mam włączonego firewalla w xp to mi wiruska blokuje ale nie moge byc za firewallem (nie bede pisal dalczego) juz probuje przez win update

nimal 16.11.2003 20:10

sprubuj przez winupdate
jak przeskanuje w poszukiwaniu dostepnych aktualizacji to daj tylko ta jedna latke do zainstalowania - reszte krytycznych odznacz
to sa 2 MB wiec nie bedzie instalowal dlugo - powinien zdazyc przed blasterem
a antywira masz? ;)

kizio 16.11.2003 20:05

Cytat:

Napisany przez nimal
a sciagnoles dobra wersje? zwroc uwage na jezyk latki

no chyba dobrą wersję ściągnąłem... język łatki: pl, język systemu: pl a numer łatki taki jak wyżej a pełna nazwa to: "WindowsXP-KB823980-x86-PLK" a system to Win XP Pro PL+ SP 1 (bez a) PL

nimal 16.11.2003 20:01

a sciagnoles dobra wersje? zwroc uwage na jezyk latki

kizio 16.11.2003 19:55

MSBlast i nieinstalująca się poprawka! Help!

Jednak 2000 nie przypadł mi do gustu, miałem z nim kłpoty ale to teraz nieważne. Zainstalowałem ponownie Xp z SP 1 zintegrowanym na płycie, poinstalowałem sterowniki... i wyskoczył mi dobrze wam znany ekranik (zdalne wywolywanie uslugi RPC czy coś takiego) ściągnąłem poprawkę KB823980 i kiedy klikam na nią 2 razy to pojawia sie ekranik instalacji i zaraz znika... po paru sekundach... poprawka się wtedy nie instaluje.. reset kompa nie pomógł, ponowne ściągnięcie też. Co jest????? Pomocy! Zaraz szału dostane!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:56.