![]() |
Problem z Autostartem
Nie mogę zrobić Autostart'a uruchamiającego stronę WWW. Jest mi to potrzebne do pracy dyplomowej. Help!
|
Witam !
He podejrzewam że chodzi ci o autostart z CD konkretnej stronki np. index.html . Utwórz plik autorun.inf a w nim: [autorun] open = start index.html icon = ikona.ico W tym pliku ikona to dowolna ikonka która ma być wyświelana w exploratorze windows po włożeniu płytki. Aha tak stworzony autorun umieść na płytce. Będzie on otwierał ci index.html w domyślnej przeglądarce. |
A ja mam trochę inny problem,nie mogę osttanio automatycznie odtwarać płytki po włożeniu do napędu,musze to robic ręcznie .Jka usunąć ten problem,bo to jest trochę denerwujące
|
Cytat:
Tez to mam i nadal nie moge sie tego pozbyc :/ poszukaj na forum klikajac na szukaj i wpisz autorun |
pod tą nazwą nie ma nic,ale dzieki,robiłem już killka rzeczy i nadal nic się nie dzieje,nawet jak wpisze w "autoodtwarzanie" nowe polecenie
|
CZy ktoś wie jak skutecznie pozbyć się tego problemu
|
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\C drom\AutoRun
spróbuj to kontrolnie przestawić na 1 z tym, że nie jestem do końca pewien, czy to ten klucz |
Cytat:
Ja tam mam 1 ale nie mam wlaczonego autoruna |
Ja sobie je wyłączam/włączam w programie DrTweak XP;)
|
Cytat:
|
posiedziałem trochę nad tym problemem i zrobiłem to ale przez Tweak UI i wszystko wróciło do normy a tamte metody nie dawały dobrego rezultatu.Ten sposób jest skuteczny na 100% i polecam
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:07. |