![]() |
Multisesja w nero
witam :)
Po raz pierwszy zdarzyło mi się dograć w nero na płytce drugą sesję na płytce 700 MB (kolega nagrał pierwszą). Płytkę zapełniłem zgodnie z tym paskiem "zajętości płytki" na dole ekranu (chociaż słyszałem że na każdą sesję nero zużywa na coś tam ok 50 MB) ale myślałem że taki superprogram modyfikuje samodzielnie dostępne pojemności płytki. Niestety, chociaż po zapisie komunikat był OK to weryfikacja wykazała sporo błedów dla plików które zapewne fizycznie się nie zmieściły. Próbowałem potem te pliki odczytywać z płytki ale też były błędy :( Czy faktycznie nero NIE MODYFIKUJE dostępnej pojemności w przypadku kilku sesji albo nie mam włączonej którejś opcji(której?)???????? No a jeśli nero NIE wykrywa/modyfikuje tej pojemności to ile faktycznie "traci" się przy każdej nowej sesji? Lubię mieć płytki wykorzytane na maksa... Pozdr. |
... każde otwacie i zamknięcie sesji to 14 MB straty, Neronek napewno pozwoli dograc sesję, jeśli tylko jest miejsce i nie pozwoli oczywiście wykorzystać nadpalania (jak to w multisesji).
|
chyba twoj problem nie lezy w ustawieniach,a w jakiejs starej wersji nero (radze przejsc na 6.0.0.23) i powinno byc po klopocie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W np info o nosniku podaje prawidlowo dostepne miejsce na plycie, widac tam jasno ile zajmuja juz twoje nagrane dane i ile jeszcze masz do dyspozycji, mozna w ten sposob wyliczyc ile zabieraja dodatkowo kolejne sesje.
Co do tych bledow to raczej podejrzewalbym kiepski nosnik a nie bledne dzialanie nero. |
Skoro już poruszyłeś ten temat...
Dla mnie program poprawnie działający to progs w którym wszystkie jego opcje działają OK a więc i wskazanie na "pasku" a nie że musze wyszukiwać czegoś alternatywnego w Menu. Zasada jest prosta: albo opcja działa ok albo lepiej jej nie dawać wcale... a co do nośnika to jest to Verbatim Datalife i nie miałem z nim do tej pory żadnych problemów... |
Cytat:
Info o nosniku pokazuje dokladnie w MB ile jest wykorzystane i ile zostalo do dyspozycji a pasek tylko zgrubsza, wiec czasami warto tam zajrzec jesli robimy kompilacje na styk a jak wiadomo owerburnu na multisesji nie zrobisz. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:58. |