![]() |
Cytat:
Do czasu: nie działa cyfrowe odtwarzanie dźwięków z CD, sypie się Clony XXL, itd itp. |
A jak zapodałem 3.13 i bryka wszystko bez zarzutu.
Pozdr. |
Cytat:
tego przydaloby sie nie instalowac ;) Cytat:
dajemy NIE a zostanie zainstalowany standardowy sterownik IDE :) |
dziwne - ja tego smbus w kompie nie mam... weird...
chyba za duzo bawilem sie tymi sterownikami - cud ze to dziala :) [w pewnym momencie mialem 3 kanaly ide, 2 kontrolery i po 4 instancje tego samego dysku...] |
SMBus is the System Management Bus defined by Intel® Corporation in 1995. It is used in personal computers and servers for low-speed system management communications.
http://www.smbus.org |
3.13 to:
Audio driver 3.66 (WHQL) Audio utilities 3.66 Ethernet driver 3.63 GART driver 3.34 (WHQL) Memory controller driver 3.38 (WHQL) SMBus driver 3.38 (WHQL) IDE 2.0 NVIDIA driver 3.66 (WHQL) Display driver 52.16 (WHQL) Installer 3.77 2.45 to: Audio driver 3.48 (WHQL) Audio utilities 3.48 Ethernet driver 3.13 (WHQL) GART driver 3.34 (WHQL) Memory controller driver 3.38 (WHQL) SMBus driver 3.38 (WHQL) Installer 3.56 Display drivers 44.03 (WHQL) USB driver Przyczyną naszych nieszczęść jest IDE 2.0 driver: jest to zupełnie nowy, eksperymentalny sterownik. SMBus nie uległ zmianie. |
smbus? a co to? w bo w tych sterach jakos tego nie widze...
|
Cytat:
Ale co konkretnie masz na myśli? |
a po co bylo instalowac SMBus :jezyk:
przeciez to nie jest obowiazkowe ;) |
Ja 3.13 wyp.......em jak mi Clony XXL zgłupiał. Udało mi się przywrócić 2.45 bez reinstalki win2ksp4.
|
Cytat:
|
Epilog...
Chyle czola Panowie z grupy....
Rzeczywiscie, zainstalowanie nowych sterownikow nVidii (ver. 2.45) rozwiązało moje problemy z nagrywarka , teraz dziala perfekto...! Swoja droga pewna nie kompetencja wykazali sie kolesie z Aheda , ponieważ pisałem im o moich problemach (wspomnialem tez o chipsecie nForce2) , ale oni tylko radzili Remove Toolsa i install na nowo ,czyzby nie byli zaznajomieni z problemem nForce2-a?..dziwne , brak wiedzy ,albo olewka potencjalnego klienta! Dzieki tym ktorzy czytaj posty , ale jeszcze raz wielki szacunek dla tych ktorzy odpisuja... Cdrinfo.pl jest the best! |
Masz do dupy sterowniki IDE do nForce2: odinstaluj i zainstaluj oryginalne nVidii 2.45 lub windy.
Temat znany i oklepany: wystarczyło użyć opcji SZUKAJ. |
A ja w ogole sie zastanawiam o co chodzi z tymi ciotami :P
|
Cytat:
Jestem odmiennego zdania! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:37. |