![]() |
Jak bezstratnie skopiować Iron Maiden - Dance Of Death
Pierwszy raz spotykam się z takim "wstrętnym" zabezpieczeniem płyty audio. Co 6 sekund na każdej ścieżce słychać kliknięcie i wyskakuje Sync Error (EAC). Clonie nie pomaga. To chyba nie w tym rzecz. Płyta już jest tak spreparowana, że tylko odtwarzacze audio nie widzą tego, co próbują przeczytać CD-ROMy. A co najlepsze, na płycie znajduje się specjalny odtwarzacz tylko do tej płyty, który w locie konwertuje ścieżkę audio do MP3 128kbps!!! i bez tych trzasków i klików! Jeśli ktoś zna odpowiedź, to proszę o pomoc. Jestem ciekawy o co tu chodzi. O tym, ŻE płyta jest zabezpieczona jest na www.emimusic.info.
|
Mialem w reku pirata 1:1 tej plytki, faktycznie jakosc dzwieku zenujaca (na kompie) ....poszedlam na latwizne i sciagnalem z netu w 192kbps i teraz da sie tego sluchac. Swiadczy to tylko o tym ze da sie toto skopiowac, tylko komus tez sie nie chcialo albo nie wiedzial co z tym zrobic, nie mialem czasu sie z tym meczyc.
Mysle ze potrzebna jest tu para czytnik-soft, ktora prawidlowo zobaczy zawartosc plytki - niewykluczone ze jakis stary cdrom (za glupi na nowe zabezpieczenia) o ile przyzwoicie potrafi zczytywac audio. Trzeba probowac... A propos, jakie jest zabezpieczenie tej plyty? |
takze mam kopie tej plyty z neta, jakosc zadowalajaca i da sie tego sluchac na kompie ;)
|
hmmm - jesli dobrze pamietam to kopie dalo sie wykonac eac+liteon 6s... mialem w reku taka kopie
mam tez oryginal - na szczescie prezent - bo plyty bym sobie sam nie kupil - i brzmieniem sie nie roznily - o ile moglem poznac... |
Mi niestety MP3 192kbps nie wystarczy :-)
Ja sobie tą płytę skopiowałem - od czego jest discman i kabelek z mini-jack? :-) Ale nawet na tej kopii słychać to świństwo co jakiś czas. Też mi się tak wydaje (jak mówi kol. wyżej), że potrzeba jakiegoś starego cd-romu. Przeciez tamci jakoś zrzucili dobrze tą płtyę?! |
Jest jeden sposób Advanced Mp3/WMA Recorder
|
Cytat:
Przy odtwarzaniu analogowym z mojego DVD lub CD-RW te trzaski i tak się pojawiają. |
U mnie się to sprawdziło do zgrania Avril Lavigne - Let Go bo wtedy nie umiałem kopiować (hehe)
|
Kupiłem singiel IM - Rainmaker i sytuacja wygląda tak samo. Może uda mi się wydobyć z WAVA to, co dodatkowo się nakłada na zrzuconą ścieżkę i ktoś rozpozna w czym jest rzecz.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:43. |