Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Stacjonarne DVD za jedyne 270 zeta...hmmm? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/stacjonarne-dvd-za-jedyne-270-zeta-hmmm-27828/)

Maciass 20.11.2003 02:01

Stacjonarne DVD za jedyne 270 zeta...hmmm?

Skoro forum DVD to moze to kogos zainteresuje - a moze juz ktos cos wie, widzial - w piatek t.j. 21.11.03 "znanna wszytkim" siec sklepow Biedronka rozpoczyna sprzedaz stacjonarnych DVD firmy "krzak" made in sciezka w dzungli. Moze nie byloby to rewewlacyjne ale...kosztuje 269 zeta, obsluguje sporo formatow w tym cdr +rw, odtwarza mp3, ma dekoder dolby dygital i dts out i kilka innych opcji... Ciekawy jestem czy ktos to moze widzial lub moze nawet mial okazje przetestowac..
Szajs to pewnie jest ale tanszych odtwarzaczy MP3 to chyba nie widzialem.. :-) A i ostatnio sie przekonalem, ze te tanie otwarzacze chetniej lykaja plytki DVD R wszelkiej masci niz wypasione firmowy...
pzdr
Maciass
To byla rekalama?

Jabba the Hutt 20.11.2003 02:36

Cytat:

Napisany przez Maciass
Skoro forum DVD to moze to kogos zainteresuje - a moze juz ktos cos wie, widzial - w piatek t.j. 21.11.03 "znanna wszytkim" siec sklepow Biedronka rozpoczyna sprzedaz stacjonarnych DVD firmy "krzak" made in sciezka w dzungli. Moze nie byloby to rewewlacyjne ale...kosztuje 269 zeta, obsluguje sporo formatow w tym cdr +rw, odtwarza mp3, ma dekoder dolby dygital i dts out i kilka innych opcji... Ciekawy jestem czy ktos to moze widzial lub moze nawet mial okazje przetestowac..
Szajs to pewnie jest ale tanszych odtwarzaczy MP3 to chyba nie widzialem.. :-) A i ostatnio sie przekonalem, ze te tanie otwarzacze chetniej lykaja plytki DVD R wszelkiej masci niz wypasione firmowy...
pzdr
Maciass
To byla rekalama?

Za 199 szczesliwcy mogli nabyć Daewoo od Zubera (Breslau). Ale mało było - po 4 sztuki na sklep. Podobno w Poznaniu w Starym Browcu wybili szyby bo sprzedawano jakieś DVD za 100 zł ! Teraz w Breslau szykuje się 26.11 otwarcie Media Markt a Auchan na Bielanach. Pewnie coś rzucą taniego made in China (obóz pracy)...
A mój drogi (przy tych klockach) Pionek 444 czyta wszystkie płyty : DVDR + i -. No i VCD,SVCD, MP3. Brak mu tylko JPEG, WMA i ewentualnie popularnego ostatnio dvd-mp3.
Ja wolę swojego Pionka. Ale jak ktoś chce taniochy, na pewno ciś znajdzie. Niech rzuca okiem na rkelamy Euro RTV AGD, Media Markt, NeoNet i innych sieci - nawet Biedronek.

Jabba

diggah 20.11.2003 09:24

Cytat:

Napisany przez Maciass
DVD firmy "krzak" made in sciezka w dzungli. Moze nie byloby to rewewlacyjne ale...kosztuje 269 zeta, obsluguje sporo formatow w tym cdr +rw, odtwarza mp3, ma dekoder dolby dygital i dts out i kilka innych opcji... Ciekawy jestem czy ktos to moze widzial lub moze nawet mial okazje przetestowac..

Szkoda, ze nie znasz nazwy. Jakies miesiac temu w MM byly odtwarzacze DVD firmy DAYTEK (275zl). Powiem, ze rewelacyjne. Czytaja wszystkie plyty nawet filmy nagrywane na dvd r "-" z predkoscia x4 (plyki po 5,50). Odtwarzacz ma dokladnie to co pisales. Aaaa... i bardzo latwo mozna usunac regionalizacje w tym daytek'u.

Fafer 21.11.2003 10:54

W sieci Selgros sprzedawano elty po 250 czytają wszystkie dvd-r a po upgrade oprogramowania dvd+r.
Da się zrobic dobre tanie DVD.

Maciass 23.11.2003 19:21

No i w biedronce nawet nie dalem rady fizycznie zobaczyc sprzetu bo bylo 15 i sie rozeszly jak cieple...
Ale za to wyczailem w Auchan promocje na innych "szajs" niejaki MICROLAB - w dwoch wersjach gk 3100 za 249 zeta i gk 3000 za za 299 zeta. Roznica w tanszym brak wyswietlacza cieklokrystalicznego, brak wejsc na 2 micro ( w drozszym sa) no i brak wyjsc koncentrycznych 5+1.
Reszta taka sama. No i kupilem - wprawdzie nie dla siebie tylko dla znajomego ale mialem okazje przetestowac. Czyta wszystko + - rw+ rw - plyty multisesyjne. Odtwarza mp3 mpeg jpg i jeszcz kilka innych. Obsluga prosta jak wykalaczka - zarzadzanie plikami w stylu eksploratora windows - widzi pliki tylko te ktore czyta. Nie trzeba specjalnie przygotowywac plyt wystarczy plyta z danymi - np nagrane na cd fotki lub filmiki. Dodatkowo kilka funkcji zwiazanych z mp3 - naprawde fajny sprzet za te pieniadze jak dla mnie rewelacja - zobaczymy jak bedzie sie sprawowal dalej ale pojego panasola pod wzgledem ilosci funkci bije na glowe przy niezauwazalnej roznicy jakosci obrazu...
PZDR Maciass
mile zaskoczony....

nowak 24.11.2003 11:56

DVD- Telca

Tak przy okazji, jestem szczęśliwym posiadaczem dvd firmy TELCA. Zakupiony był w Auchan w Sosnowcu, sporo potrafi, ale nie moge sprawdzic jednego. Otóż nie mam dostępu do "+" i "-" (R i RW) i nie mogę sprawdzic, czy ten sprzęt to łyka, może ktoś coś o tym wie?
Zgóry dzięki.

Black_Dev 24.11.2003 15:37

Cytat:

Napisany przez Maciass
Szajs to pewnie jest ale tanszych odtwarzaczy MP3 to chyba nie widzialem.. :-)

Juz Ci mowie dokladnie :)

a wiec czyta +- ale do pewnego momentu np LOTR 1 ext version do 27 sceny nie wazne czy to verbatim r , princo r czy cos innego... inicjalizacja jest super.. ale nie wiem czemu ten pierunie chce czytac koncowych sektorow dvd :( moze to wina nagrywarki ? mam liteona 411s ale ze starym biosem je nagrywalem teraz juz mam nowy... moze to pomoze... pozatym fajny sprzecik no i jak bylo powiedziane :) niedrogi...choc ja sobie ostrze zeby na soniawke za 700zl

Jabba the Hutt 25.11.2003 13:36

Daewoo

Sieć NeoNet reklamuje za 299 zł odtwarzacz Daewoo, który według tekstu reklamowego ma czytać WSZYSTKIE formaty DVDR oraz mp3, JPEG.... Ciekawe na ile to prawda :) .

Jabba

szoszon 26.11.2003 17:18

za jedyne 270

nabylem tego amc-----AM-1501 jestem zadowolony ma tylko problemy z nadpaleniem cd - moze ktos wie gdzie mozna do niego pobrac biosa -jezeli jakis jest????????? moze po wgraniu biosa zniknie problem

Gienek 26.11.2003 19:39

Jabba the Hutt
Jeśli to Daewoo 2112 lub 2113 to smiało można kupić, sam mam 2113 i nie mam prodlemów z nagrywanymi płytami DVD i plikami mp3. Jak za te pieniądze to polecam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:44.