![]() |
Problem z odczytem w cloneCD
Clone cd nie chce mi czytac do pliku . Gdy zaczyna to robic naped sie rozpedza potem staje i nic , tylko czas leci. Sprawdzam log ,a tam wyskakuje mi miliony bledow
Failed to read sector itp .Co mam zrobic |
czy tak się dzieje na wszystkich płytach?
|
No właśnie:
1. Spróbuj na innych płytach. 2. Być może masz strasznie zabrudzony laser i już nie umi poprawnie czytać. #. ??? Narka. Gazor |
Acha jeszcze jedno. Płyta może być czymś zabezpieczona (może laserlock?)
Lub jest diabelnie porysowana ta płyta ... |
Problem w tym ze nie sa porysowane , a co do lasera ez raczej nie , bo nie czyta ich ani cdrom ani nagrywarka
P.s. Zapomnialem dodac ,ze do pierwszego postu dolaczylem screena z tym komunikatem |
Cytat:
Tylko że jedne cd-romy robią to szybciej - a inne wolniej. I tak np. taka Toshiba jest w stanie (pod CloneCD v3.0.xx) zrobić image do 10 min. Identycznie będzie ci się zachowywał napęd przy zrzucaniu programu zabezpieczonego LaserLock - tu natomiast trzeba zaznaczyć opcję "bad sector scanner" - tylko że przy tym zabezpieczeniu już możesz iść na kawę i pączki :) (chodzi o czas zrzucania) Przy każdym zabezpieczeniu najlepiej zaznaczyć również opcje "read subchannel audio" i "read subchannel data" - mimo że programy do wykrywania zabezpieczeń tego nie podają. Ale zdarza się że jakiś program (np. Theme Park World) posiada oprócz Safedisc'a informacje zapisane w subkanałach i zaznaczając tylko opcję "fast error skip" nie zrobisz idealnej kopii. Nie podałeś tylko jaki posiadasz sprzęt - bo może być tak, że twój napęd nie obsługuje subkanałów (np. Asus) i wtedy może być ku..pa. pozdrawiam |
Mam samsunga sw 208b i gra jest zabezpieczona safedisciem (the sims )
Wiec jezeli wyskakuja mi te bledy to jest ok i mi sie w koncu przegra ? Czy taka sytuacja ma miejsce tylko w clone cd ? Bo probowalem tez blindread i cdrwin i to samo. |
Jak jest zabezpieczna safediskiem to rzecz zupełnie normalna.
W tych zabezpieczeniach to jest normalne i to że pokazuje tak cdrwin clone i blind to rzecz najzupełnie jnormalna. Pozdro. Gazor |
Czekam 25 minut i mam 3 % , 10000 blednych sektorow i wyskakuje mi komunkat o bledzie.
Co mam w takim razie robic??? |
cirpliwie czekac, lub zmienic cd roma na toshibe
|
cierpliwie czekac, lub zmienic cd roma na toshibe
|
to juz by mi sie bardziej oplacalo kupic orginalna gre niz nowy cdrom
|
teoretycznie jeśli będziesz grał przez rok tylko w jedną grę
|
Cytat:
Pamiętaj że "The Sims : Światowe Życie" też jest zabezpieczone safedisc'iem, a "The Sims : Balanga" - safedisc'iem 2... pozdrawiam wszystkich antypiratów ;) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:24. |