![]() |
Teac Polska... :|
Co za bezczelność. Dwa razy oddawałem mojego Teaca w540e do serwisu i dwa razy odesłali mi go "naprawionego". Tak naprawde to zarwali plombe i zmienili bios. Jak był zwalony tak jest dalej. Miałem 1.0H, za pierwszym razem wgrali mi 1.0D a teraz 1.0K... ciekawe co by wgrali nastepnym razem (( . Ja nie wiem, ale wg mnie to rola serwisu jest troche inna niz ząglowanie biosami...
Jeszcze na dodatek jak prubuje nagrać jakieś CD to mi sie komp wyłacza, a tak nie było nigdy wcześniej. Dla wszystkich ludzi z kórymi wcześniej rozmawiałem o problemach z tym modelem - nie zanoście spawarki do serwisu, tylko rzucajcie nią w okna tej pie**** instytucji!!! Chyba pora kupic sobie Litka jakiegoś... :( |
Aby wgrać BIOS nie trzeba ani zrywać ani zakładać plomb.
Skoro oddali Ci spawarkę jako naprawioną to widocznie uznali, że jest sprawna. Wniosek dla Ciebie: sprawdzaj w serwisie nagrywarkę przy odbiorze i od razu odmawiaj odbioru jako nienaprawioną: przekroczą termin naprawy i dostaniesz nową. Ale jeżeli w trakcie odbioru okaże się, że jest sprawna to... |
Tak to już jest z tym modelem. Pewnie patrzyli w środku spawary, sprawdzili ją u siebie jak nagrywa no i pewnie u nich dobrze nagrywała dlatego ci ją odesłali.
P.S. Jeżeli masz zamiar zmieniać nagrywarke to polecam Ci LG GCE8525 |
Cytat:
Co do terminu naprawy, to dowiedziałęm się w zaprzyjaźnionym sklepie, że servis nie podaje max czasu, jak zrobia - albo i nie, to oddadzą. Podobno od tego roku tak jest. Cytat:
PS. Wiecie może czemu komp mi się wyłącza po rozpoczęciu przegrywania?? :blee: |
Poczytaj gwarancję: tam jest napisany czas naprawy.
A jak nie to obowiązuje Kodeks cywilny: 2 tygodnie. Na www.benchmark.pl są porady związane z gwarancją. |
Cytat:
|
Cytat:
Mimo, że kupuje sobie nowa nagryware, to tego Teacka nie odpuszcze :) Cytat:
Podeslesz mi mailem to i owo?? ;) |
Cytat:
update: a moze bys adresik podal... w profilu sa ukryte... |
|
jakies dwie chwilki temu poszlo ;)
|
kurde... przy odbieraniu poczty zawiecil mi sie komp, ani na poczcie, ani w outlooku tego nie mam. Sory, ale wyslesz mi jeszcze raz?? :)
|
jasne :)
|
Dzieki, teraz jest OK :spoko:
POZDRAWIAM :3msie: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:03. |